3 cijfers die vandaag relevant zijn voor de bitcoin koers

3 cijfers die vandaag relevant zijn voor de bitcoin koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

1. Hodlers bezitten 66% van bitcoin voorraad

Lange termijn investeerders (LTH) zijn beleggers in bitcoin die er voor de lange adem in zitten. De munten in handen van deze investeerders zijn 155 dagen of meer niet verplaatst op de blockchain (definitie Glassnode).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het aandeel van deze cohort is toegenomen de afgelopen periode: ze bezit nu 66% van de bitcoin voorraad momenteel, zo rekent Glassnode voor.

Hun aandeel is gegroeid omdat deze groep typisch probeert om te accumuleren tijdens marktdips.

De korte termijn investeerders, speculanten die op de korte termijn winst willen genereren met aan - en verkopen, zijn goed voor een aandeel van 20%. Hun aandeel is afgenomen, ook omdat ze sinds medio mei afstand hebben gedaan van hun munten.

Het overgebleven percentage (14%) staat voor de 'verloren' munten.

conclusie: neutraal

Welke subgroepen bezitten welk percentage van de voorraad, de zogenaamde 'Entity Supply Waves'.

2. Groeit het aantal bitcoin entiteiten netto?

Entiteiten is een indicator ontworpen door on-chain onderzoeker Glassnode, nader uitgelegd in dit artikel. Een entiteit is géén gebruiker, maar is definiëren als een cluster van bitcoin adressen in bezit van eenzelfde netwerkactor. Dat kan een beurs zijn, een fonds of een financieel adviseur of een (groepje) particulier (en).

Het zijn een schatting op basis van een aantal methodologische technieken en algoritmen.

Lex Moskovski legt - weliswaar in twee tweets - uit dat het aantal entiteiten on-chain een nieuw record heeft bereikt, ook gemeten over het 50-daagse gemiddelde. Die langere periode (50 dagen in plaats van 7 dagen) is nodig omdat Glassnode ~10 dagen nodig heeft om deze metric nauwkeurig bij te werken in hun grafieken.

Dilution-proof voegt ook wat toe aan de discussie op Twitter. Er is namelijk een verschil in netto groei (paarse lijn) en het netto totaal (groen), wat is te verklaren doordat dezelfde entiteiten actief zijn (wat later gecorrigeerd wordt in het totaal, groene lijn).

conclusie: neutraal

3. 'Correctie slechts van korte duur'

De prijs heeft moeite om $40.000 te breken en levert ruim 3% in de afgelopen 24 uur. Volgens deze analist is deze correctie echter van korte duur, veroorzaakt door speculanten. In de onderstaande grafiek is te zien dat het aantal openstaande termijncontracten toe is genomen (open interest, blauwe lijn), net zoals het financieringspercentage (funding rate, rode lijn).

Volgens deze analist heeft de prijs (oranje lijn) normaliter niet de neiging om tegen de richting van de open interest in te gaan (wat nu wel gebeurt, want de prijs is dalende). Zodra de prijs blijft dalen, is een logisch gevolg dat ook de open interest daalt. Of er moet sprake zijn van een prijsherstel op de korte termijn.

3 cijfers die vandaag relevant zijn voor de bitcoin koers

De indicator 'BTC: Exchange Whale Ratio (72h MA)' deelt de top 10 van de grootste beurstransacties van de afgelopen 72 uur door de totale instroom naar beurzen. Door de bank genomen is een score boven de 85% kenmerkend voor een bullmarkt en een score onder de 85% kenmerkend voor een bearmarkt.

Momenteel scoort deze indicator een 87,9. Zodra de prijs daalt, terwijl deze indicator stijgt, volgt doorgaans een herstel van de prijs na een piek van deze indicator (rode rechthoekjes), maar er zijn uitzonderingen (oranje rechthoekje).

3 cijfers die vandaag relevant zijn voor de bitcoin koers

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties