3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie van interessante ontwikkelingen op het bitcoin netwerk. De prijs is onder de $40.000 geraakt, wat zeggen de on-chain analisten hierover?

1. Stablecoin USDC aan opmars bezig

Persbureau Bloomberg meldde vorige week dat Tether onder de loep ligt bij de Amerikaanse autoriteiten vanwege mogelijk bancaire fraude. Tether Inc. heeft de beschuldigingen in het artikel ontkend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De een zijn 'dood' is de ander zijn brood, want de tweede stablecoin in de markt, USDC, aan een opmars bezig. In de maand juli zien we diverse pieken van USDC naar beurzen toe (gele lijn in onderstaande grafiek).

3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs
conclusie: neutraal

Als we marktdata van The Block erbij pakken, dan zien we dat USDC, een product van Coinbase en Circle, marktaandeel opsnoepen. Het aandeel Tether USDT ligt nu op ~58%, terwijl USDC naar een aandeel van 25% schiet.

2. $131 miljard aan bitcoin verplaatst via OTC-deals? 

CryptoQuant komt met een interessant cijfer op de proppen. Zondag is er maar liefst 131 miljard dollar aan bitcoin verplaatst, maar slechts 1% ging via centrale beurzen.

Volgens hen is dit een indicatie dat marktpartijen de nodige over-the-counter deals hebben gesloten. Dat zijn koop - en verkooptransacties die buiten de beurzen vallen en via gespecialiseerde tussenpersonen worden gesloten.

Een belangrijk kenmerk: de marktprijs reageert niet op deze deals, maar de voorraad wél.

Dat de Fund Flow Ratio, de bitcoin transacties via exchanges, zakt is een signaal dat OTC-deals groeiende zijn. De Fund Flow Ratio staat nu op het laagste punt van de afgelopen 2 jaar.

3 signalen die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin prijs

3. 'Koersdaling door speculanten veroorzaakt'

Tenslotte, er is weinig activiteit on-chain merkt Checkmate uit Australië op, en dat is de op korte termijn minder gunstig voor de koers.

conclusie: neutraal

conclusie: bearish

On-chain analisten zoals Willy Woo en Will Clemente moesten zich zondag op cryptotwitter verdedigen omdat de prijs tijdelijk zakte. In de ogen van Woo is dit simpelweg het gevolg van speculanten, terwijl on-chain analyse kijkt naar minstens de middellange termijn.

De koersdaling onder de $40.000 is volgens hem dan ook het gevolg van speculatie.

Hij vindt dan ook dat de fundamentele waarden van bitcoin nog niet zijn ingeprijsd momenteel.

Zoom altijd uit bij koersschommelingen - omhoog of omlaag - en houd je aan je plan of pas deze zo gewenst aan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...