3 cijfers die van belang zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

3 cijfers die van belang zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin Liveliness

De indicator Bitcoin Liveliness deelt aantal cumulatieve Coin Days Destroyed (CDD) door het totaal aantal Coin Days Created.

Het aantal ‘coin days’ geeft informatie hoeveel dagen een bitcoin stilstaat op de blockchain (slaapt). Zodra een munt echter uitgegeven wordt ('spent'), dan wordt deze geclassificeerd als vernietigd ('destroyed').

De door analist Dor Shahar geïntroduceerde ratio tussen kostprijs en bitcoin liveliness is een manier om toppen en bodems te identificeren.

Hij ziet dat lange termijn investeerders (LTH) in ieder geval hun bitcoin niet aan het spenderen zijn op basis van de on-chain metric Bitcoin Entity Adjusted Liveliness.

De LTH-groep houdt zijn munten minstens 155 dagen (~5 maanden) vast en is niet van plan te verkopen, zoals ook geconcludeerd in de Bitcoin Data Update onlangs.

2. Aantal bitcoin op beurzen

Een herhaling van de boodschap, maar nog steeds relevant omdat de trend niet keer: het aantal bitcoin bij beurzen neemt af.

Rond maart 2020 hadden beurzen nog ruim 3 miljoen BTC onder hun beheer, maar dat aantal is gezakt naar ~2,5 miljoen BTC.

Voor de duidelijkheid: beurzen is een derde partij die bitcoin beheert voor anderen (particulieren, bedrijven, overheden et cetera).

De laatste keer dat er zo weinig bitcoin op beurzen was in augustus 2018, middenin in de bearmarkt.

3. Capaciteit Lightning Network

Het Bitcoin Lightning Netwerk is een sublaag bovenop het bitcoin netwerk. Via dit protocol, bedacht in 2018, is het mogelijk om andere transacties te doen met BTC dan op de basislaag.

Je kunt onder andere sneller en goedkoper transacties doen, tegen andere voorwaarden.

Het aantal bitcoin dat op deze betaallaag wordt opgesloten, blijft toenemen. Een signaal van toenemend vertrouwen in deze innovatie.

Het aantal bitcoin is nu ~3.188 BTC, omgerekend ~193 miljoen dollar tegen de huidige marktprijs.

3 cijfers die van belang zijn voor de bitcoin (BTC) prijs
bron: Glassnode

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties