Aantal bitcoin megawhales blijft groeien

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

1. Historisch laag aantal bitcoin op beurzen

Het aantal bitcoin op centrale exchanges zit op een historisch laag niveau. Er zijn nu ~1,2 miljoen bitcoins onder beheer van beurzen, zo blijkt uit data van CryptoQuant. De laatste keer dat er zo weinig bitcoin op beurzen stond, was in november 2017.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aantal bitcoin megawhales blijft groeien
bron: CryptoQuant

2. Aantal adressen met 10.000 bitcoin neemt toe

Het aantal adressen met minstens 10.000 bitcoin is blijven toenemen sinds februari 2021. Dat blijkt uit cijfers van Glassnode, waar technisch analist Rekt Capital aandacht aan besteed. Historisch gezien is er nog lang geen sprake van een record, in 2016 en 2018 waren er meer adressen met 10.000 bitcoin of meer.

bron: Glassnode

3. Totale stablecoinwaarde op plateau

Het totaal aan stablecoin waarde is amper gegroeid in 2022, zo blijkt uit cijfers van The Block Crypto.

Er is volgens hen nu 180 miljard dollar aan stablecoinvermogen. Tether USDT is nog steeds de marktleider, gevolgd door USDC van Circle.

Stablecoins zijn een manier om snel in en uit de markt te stappen. Het handelspaar BTC-USDT op Binance is het meest verhandelde paar op de markt.

In opkomende markten gebruiken mensen ook stablecoins om tijdelijk hun vermogen in op te slaan omdat ze daar meer vertrouwen in hebben dan in hun eigen munt.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...