Bitcoin-ontwikkelaar stelt voor om Ordinals en BRC-20 tokens dwars te zitten op netwerk

Bitcoin-ontwikkelaar stelt voor om Ordinals en BRC-20 tokens dwars te zitten op netwerk

De handel in meme coins en NFT's op Bitcoin, veroorzaakt door Ordinals, heeft geleid tot een enorme stijging van transactiekosten. Luke Dashjr, een bekende bitcoin developer op Github, heeft andere ontwikkelaars en miners per e-mail gevraagd om "spamfiltratie" te implementeren. Dat moet gebeuren als onderdeel van Taproot-transacties om Ordinals en BRC-20-tokens te blokkeren. Volgens Dashjr had er al maanden geleden actie moeten worden ondernomen.

Dashjr schreef dat een wijziging moet worden doorgevoerd, hetzij via een Bitcoin Improvement Proposal (BIP) of als een update voor de Bitcoin Core client van het netwerk die nodebeheerders en miners vaak gebruiken om transacties te valideren. Dashjr merkte op dat het filter onmiddellijk als een "bugfix" kan worden geïmplementeerd en niet hoeft te wachten op een "grote release" of soft fork.

De e-mail van Dashjr kreeg echter gemengde reacties.

Washington Sanchez, de NFT-productleider bij Kraken, noemde Dashjr's pogingen om de ontwikkeling te blokkeren een "eenmans-jihad tegen Ordinals". James Lopp, de CTO van Casa, weerlegde elke bewering dat Luke alle developers vertegenwoordigt en zei: "LOL bij iedereen die probeert te beweren dat Luke representatief is voor iemand anders dan Luke."

In een afzonderlijke discussie op bitcointalk.org, uitten sommige leden hun ongenoegen over het gebruik van Bitcoin voor andere doeleinden dan waardeoverdracht. Toch was er tot nu toe geen noodzaak om een Ordinals-filter toe te voegen. Een ontwikkelaar suggereerde dat "het erop lijkt dat ontwikkelaars het erover eens zijn dat dit een belangrijk probleem is, maar ook dat ze er eigenlijk niets aan gaan doen." Ze voegden eraan toe: "Het is aan de rest van ons om Layer 2-implementaties te maken."

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties