Bitcoin penthouse in Veghel niet verkocht voor 21 BTC

In april groot in het nieuws: een luxe appartement in Veghel verkocht voor maar liefst 21 bitcoin, destijds een bedrag van circa 1 miljoen euro. Niets bleek minder waar, want de deal is niet doorgegaan, zo bericht Omroep Brabant. De koper is afgehaakt door de dalende bitcoin prijs.

Spoiler: het complex wordt nu verhuurd en de huurpenningen worden in euro’s afgetikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin deal ging niet door

Eind april kon deze de penthouse in hartje Veghel kopen voor 21 bitcoin, maar de markt zag er compleet anders toen het koopcontract getekend moest worden. Tegen de huidige koers zou de koper 35 bitcoin voor het stulpje moeten ophoesten en daar zag deze vanaf.

Makelaar Bart Greijmans had de nodige tijd en energie in het proces gestoken, want dit was voor alle partijen geheel nieuw. Hij licht toe aan de regiozender:

“Normaal gesproken is bijvoorbeeld een notaris gewend om in euro’s over te dragen. Als dit in bitcoins gebeurt, is dit ook voor de notaris wennen. En je moet met advocaten zorgen dat alles goed op papier staat, voor zowel de verkoper als de koper. Hiervoor bestaan geen voorbeelden, dus is altijd even goed opletten.”

Het was ook stuk lastiger om in contact te komen met de koper. Uiteindelijk is er nu een huurder gevonden voor het complex. De huur wordt ‘gewoon’ in euro’s afgerekend.

Penthouse

Het complex is gevestigd aan de Markt 17a
in Veghel en is goed voor 214 m², verdeeld over 4 kamers. Het beschikt
naast een enorm dakterras ook over een riante loggia aan de marktzijde.
Het bouwjaar is 2021, en daarmee wordt het huis dus net opgeleverd.

Verder krijg je ook twee parkeerplaatsen en een berging ter
beschikking. En alsof dat niet genoeg is het appartement heel
milieuvriendelijk: het gebruikt geen gas, heeft luchtwarmtepompen en
zonnepanelen.

Bitcoin penthouse in Veghel niet verkocht voor 21 BTC

Vastgoed en bitcoin kunnen wel samengaan. In Amerika is er bijvoorbeeld Caruso Properties uit de Los Angeles regio die huurpenningen in bitcoin accepteert. Ook worden er wel eens appartementen gekocht met het digitale goud, zoals deze in New York City.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
koers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...