Bitcoin perpetual futures populairder bij beurzen

Bitcoin futures worden steeds populairder. In vergelijking met de spotmarkt ziet de futuremarkt meer groei.

De analisten van Kaiko keken onder andere naar de bitcoin perpetual futures to spot volumes ratio. Met deze statistiek wordt de verhouding tussen de spot en derivatenmarkt gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een perpetual future(of perpetual swap contract) is een contract zonder einddatum. De positie kan dus zo lang open staan als je wil. Sta je onder water? Dan moet je het contract in leven houden om niet geliquideerd te worden.

Met dit soort contracten kun je speculeren op de toekomstige koers van BTC.

Opmerkelijk genoeg zien we een andere trend bij de grootste cryptobeurs. Binance ziet juist de perpetual futures to spot volumes ratio dalen.Dat heeft waarschijnlijk te maken met een opmerkelijke actie van de beurs. De grootste spothandelsparen voor bitcoin zijn namelijk gratis, men rekent daar geen handelskosten.

Bitcoin perpetual futures populairder bij beurzen

Nog meer futures

Kaiko houdt nog veel meer data bij. Zo zag men dat er bij Binance een hoop minder open contracten zijn: 7.500BTC. Dit waren hoogstwaarschijnlijk grotendeels liquidaties van de heftige prijsbewegingen van vorige week. De koers schoot van lage prijzen rond $18.000 even richting $19.800. Dat zorgt voor een hoop onrust op de futuremarkten.

OKX zag juist een toename in openstaande futurecontracten.

Bitcoin perpetual futures populairder bij beurzen
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...