Bitcoin prijs daalt naar $47.000 maar stijgt direct met 12%

De koers van bitcoin is vannacht flink omhoog geschoten. Waar de koers in de laatste uren van de zondagavond omlaag kelderde van $50.500 naar de $47.000, leek men zich klaar te maken voor een nieuwe crash, zoals dat afgelopen week al twee keer gebeurde. Deze $47.000 was namelijk ook het dieptepunt dat Bitcoin enkele dagen geleden noteerde.

Opmerkelijk genoeg corrigeerde de prijs vrij snel, en steeg het zelfs door tot de $53.000. Daarmee groeide de waarde van cryptomunt in nog geen zeven uur tijd met 12%. Het moet wel gezegd worden: Bitcoin leverde vorige week meer dan 26% in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel kost 1 bitcoin 18,848.93USD. Dat is een stijging van -5.97% ten opzichte van exact een etmaal geleden,

Bitcoin prijs daalt naar $47.000 maar stijgt direct met 12%

Nieuwe week

De CME-gap die dit weekend was ontstaan, is daarmee ook teniet gedaan. Tegelijk zijn we ook bijna aangekomen in een nieuwe maand, waardoor het spel van optie- en futurecontracten weer opnieuw gaat beginnen. De verloopdatum van deze contracten heeft de afgelopen maanden (en ook deze maand) regelmatig voor een daling gezorgd. Deze 'onrust' is dus weer uit de markt.

Door de crash van vorige week zijn de leveraged posities ook geliquideerd. Daardoor is markt weer gezonder en in balans. Daarnaast kunnen we deze week van een aantal bedrijven de zogenoemde 'earnings' verwachten.

Tesla en MicroStrategy maken hun financieel overzicht bekend, net als Microsoft en alle andere giganten. Wellicht dat we de komende week een pumpje kunnen verwachten als er bullish nieuws in de statements staat. Zo heeft Tesla ongetwijfeld haar elektrische auto's verkocht voor bitcoin, die ze ook aanhouden op de balans. Wellicht gaan we hier details over zien.

Bitcoin Twitter

Zoals gezegd, leek de tijd voor de bears weer te zijn aangebroken toen de koers vannacht tot de $47.000 daalde. Maar toen de prijs weer corrigeerde tot boven de $52.000, resulteerde dit in een heel aantal liquidaties. On-chain analist William Clemente noemt dat de voor bijna $90 miljoen aan shorts zijn vernietigd.

Om de huidige situatie in de markt nog even in perspectief te zetten, deelt Alex Thorn de prijsontwikkeling van Bitcoin in 2017. Het onderging destijds maar liefst zeven keer een pullback van meer dan 20%. In de huidige marktcyclus is dat inmiddels 3 à 4 keer gebeurd. Zitten we dus nog niet aan de échte top?

Intussen zit de koers precies op het model van PlanB. Hoewel de Nederlander zijn beroemde 'S2F-model' in maart 2019 publiceerde, is het vandaag de dag nog uiterst en angstvallig actueel. Twitter-account S2F-multiple tweet elke dag de stand van zaken.

Vandaag zou de prijs volgens het model op de $51.904 moeten staan. De koers is op dit moment exact 18,848.93USD. De multiple is bijna 0: uiterst accuraat dus!

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
prijs