Bitcoin prijs daalt naar $47.000 maar stijgt direct met 12%

De koers van bitcoin is vannacht flink omhoog geschoten. Waar de koers in de laatste uren van de zondagavond omlaag kelderde van $50.500 naar de $47.000, leek men zich klaar te maken voor een nieuwe crash, zoals dat afgelopen week al twee keer gebeurde. Deze $47.000 was namelijk ook het dieptepunt dat Bitcoin enkele dagen geleden noteerde.

Opmerkelijk genoeg corrigeerde de prijs vrij snel, en steeg het zelfs door tot de $53.000. Daarmee groeide de waarde van cryptomunt in nog geen zeven uur tijd met 12%. Het moet wel gezegd worden: Bitcoin leverde vorige week meer dan 26% in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel kost 1 bitcoin 18,848.93USD. Dat is een stijging van -5.97% ten opzichte van exact een etmaal geleden,

Bitcoin prijs daalt naar $47.000 maar stijgt direct met 12%

Nieuwe week

De CME-gap die dit weekend was ontstaan, is daarmee ook teniet gedaan. Tegelijk zijn we ook bijna aangekomen in een nieuwe maand, waardoor het spel van optie- en futurecontracten weer opnieuw gaat beginnen. De verloopdatum van deze contracten heeft de afgelopen maanden (en ook deze maand) regelmatig voor een daling gezorgd. Deze 'onrust' is dus weer uit de markt.

Door de crash van vorige week zijn de leveraged posities ook geliquideerd. Daardoor is markt weer gezonder en in balans. Daarnaast kunnen we deze week van een aantal bedrijven de zogenoemde 'earnings' verwachten.

Tesla en MicroStrategy maken hun financieel overzicht bekend, net als Microsoft en alle andere giganten. Wellicht dat we de komende week een pumpje kunnen verwachten als er bullish nieuws in de statements staat. Zo heeft Tesla ongetwijfeld haar elektrische auto's verkocht voor bitcoin, die ze ook aanhouden op de balans. Wellicht gaan we hier details over zien.

Bitcoin Twitter

Zoals gezegd, leek de tijd voor de bears weer te zijn aangebroken toen de koers vannacht tot de $47.000 daalde. Maar toen de prijs weer corrigeerde tot boven de $52.000, resulteerde dit in een heel aantal liquidaties. On-chain analist William Clemente noemt dat de voor bijna $90 miljoen aan shorts zijn vernietigd.

Om de huidige situatie in de markt nog even in perspectief te zetten, deelt Alex Thorn de prijsontwikkeling van Bitcoin in 2017. Het onderging destijds maar liefst zeven keer een pullback van meer dan 20%. In de huidige marktcyclus is dat inmiddels 3 à 4 keer gebeurd. Zitten we dus nog niet aan de échte top?

Intussen zit de koers precies op het model van PlanB. Hoewel de Nederlander zijn beroemde 'S2F-model' in maart 2019 publiceerde, is het vandaag de dag nog uiterst en angstvallig actueel. Twitter-account S2F-multiple tweet elke dag de stand van zaken.

Vandaag zou de prijs volgens het model op de $51.904 moeten staan. De koers is op dit moment exact 18,848.93USD. De multiple is bijna 0: uiterst accuraat dus!

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
prijs

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer