‘Bitcoin prijs naar $50.000 vanwege bodem bij $30.000’, stelt deze analist van Bloomberg

997 totale weergaven

Bitcoin prijsvoorspellingen komen dagelijks voor. Mike McGlone van Bloomberg doet er ook aan mee: in hun ‘Crypto Outlook‘ bekijkt hij de markt. Hij ziet een prijs van $50.000 als reëel doel.

Voorspellingen

De analist ziet $20.000 als absolute bodem voor bitcoin. De recordprijs van 2017-2017 ligt inmiddels al weken achter ons en McGlone ziet geen aanleiding om te denken dat we daar nog snel onder duiken. Het goede nieuws stapelt zich wat dat betreft op: partijen als PayPal, MicroStrategy en Grayscale én particuliere beleggers tonen voldoende interesse om dips op te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Enkel een ‘black swan event’ kan roet in het eten gooien, stelt de Amerikaan. Denk bijvoorbeeld aan de wereldwijde crash van markten in maart 2020, toen stond bijna alles in de wereld in het rood door de wereldwijde paniek.

McGlone kijkt naar prijzen rond de $30.000 als absolute bodem voor dit moment. Ook de kans voor bitcoin op een rol als reservemunt voor de hele wereld nemen toe. Bitcoin is en blijft een experiment (net als het financiële systeem rond de dollar en euro), maar die kans wordt volgens de analisten van Bloomberg steeds kleiner.

Groei van bitcoin

Bitcoin profiteert van de huidige situatie in de wereld: er is meer liquiditeit wereldwijd en steeds meer zaken worden digitaal geregeld. Bitcoin is een valuta die alleen digitaal bestaat, perfect voor een wereld waar alles digitaal wordt of is.

McGlone ziet ook andere punten: ongekend lage rentes, de Amerikaanse staatschuld stijgt en wereldwijd wordt er in rap tempo veel meer geld gecreëerd en in de markt losgelaten. Dat zorgt voor steeds meer winst in de zeilen van goud en tegenwoordig ook bitcoin.

McGlone ziet bitcoin als minder risicovol dan investeren in aandelen middels de Dow Jones aandelenindex bijvoorbeeld.

Uiteindelijk is het zoals in elke markt een kwestie van vraag en aanbod: voorlopig lijkt de interesse in bitcoin alleen maar toe te nemen. Wat dat met de prijs gaat doen blijft gissen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...