Bitcoin prijs breekt $44.800

De bitcoin prijs zit in de lift. De afgelopen week is de prijs met 7% gestegen, de afgelopen maand zelfs 20%.

De afgelopen 24 uur is de $44.813 aangetikt op Bitstamp grafiek en de rek lijkt er op het eerste gezicht nog niet uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin resoneert in de wereldeconomie

De afgelopen week is er dan ook weer het nodige gebeurd. De maker achter stablecoin TerraUSD heeft aangekondigd om ~10 miljard dollar aan bitcoin te willen kopen als dekking van deze stablecoin.

De eerste aankopen, steeds in tranches van 125 miljoen dollar, worden gretig gedeeld op sociale media. Do Kwon, de man achter TerraUSD, houdt de hype via Twitter behoorlijk gaande met prikkelende tweets.

Ondertussen blijft collega-bedrijf Tether Inc. ook bijprinten. Hoe meer stablecoinvermogen op de markt in verhouding tot de totale bitcoin market cap, hoe meer "koopkracht" er vrijkomt.

Dan is er nog Rusland. Een hoge functionaris van energiezaken heeft aangekondigd dat Rusland bitcoin wil gaan accepteren in ruil voor olie en gas. Dit aanbod blijft voorlopig beperkt tot bevriende landen zoals China en Servië.

Ook Exxon Mobil, één van de grootste publieke energieconcerns ter wereld, gaat testen uitvoeren met het hergebruiken van restgas om daarmee bitcoin te gaan minen. Dat restproduct zou anders afgefakkeld worden met alle CO2-uitstoot van dien.

Fundamenteel blijft de rekenkracht van het bitcoinnetwerk nieuwe hoogtes aantikken. Een signaal dat bitcoin miningbedrijven het lonend vinden om te blijven investeren in miningapparatuur in de huidige marktsituatie en block subsidiestructuur.

Changpeng 'CZ' Zhao, de CEO van Binance de grootste bitcoinbeurs, wrijft het er bij de beleidsmakers van zijn moederland fijntjes in: het verbieden van bitcoinmining heeft weinig zin, de markt oordeelt anders.

Sluit die week boven de $43.100?

Wat zeggen de technisch analisten over het koersverloop? Rekt Capital ziet bitcoin een opwaarts patroon bouwen, een zogenaamde ascending triangle.

Een weeksluiting (sluiting om 2.00 uur zondag aanstaande) boven de $43.100 zou bullish zijn.

Matthew Hyland legt een vertrouwde focus op de Relative Strengt Index, een technische indicator waar hij dagelijks een update van geeft. Hij ziet - nogmaals - dat de indicator uit de driehoek breekt. Voorlopig een positief signaal.

Bitcoin is een zeer volatiel beest. Hou altijd rekening met correcties omlaag. Ook omdat bitcoin van ver komt. De prijs is gecorrigeerd met 35% sinds de laatste all-time high van $69.010 in november 2021.

Ook is er nog brandstof nodig om de toppen van februari en januari te overtreffen.

Beleggers lijken ook op zoek naar alternatieven in een hoog inflatoire macro-omgeving. Oud-obligatiehandelaar en overtuigd bitcoiner Greg Foss deelt dagelijks tweetjes met als boodschap: obligaties leveren vrijwel niets meer op.

Desalniettemin zit er ~128.000 miljard dollar (schatting zomer 2020) in de wereldwijde obligatiemarkt opgeslagen.

Ter vergelijking: de bitcoinmarkt is 'slechts' 850 miljard dollar waard. Dat maakt de eerste markt 150 keer groter dan de bitcoinmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.