'Bitcoin prijs van $100.000 nog dit jaar is onzeker'

'Bitcoin prijs van $100.000 nog dit jaar is onzeker'

Veel mensen verwachten dat bitcoin dit jaar nog de magische grens van 100.000 dollar bereikt, maar op het moment van schrijven handelen we op slechts 51.000 dollar en hebben we wat dat betreft nog een lange weg te gaan in december.


Wat in het voordeel spreekt van een bitcoin koers van 100.000 dollar voor het einde van het jaar is het negatieve sentiment dat momenteel in de markt hangt. Juist als de meeste mensen angstig zijn kan bitcoin ineens de sprong omhoog maken. Bitwise CIO Matt Hougan is daar echter niet van overtuigd.

100.000 dollar in 2022 is realistisch

Volgens Hougan is het niet realistisch om te denken dat bitcoin deze maand nog richting de 100.000 dollar gaat. Daarvoor moeten we vanaf het huidige punt een verdubbeling pakken en om eerlijk te zijn lijkt dat op dit moment ook te hoog gegrepen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al moet daar bij gezegd worden dat bitcoin in de relatief korte bestaansgeschiedenis van een kleine 13 jaar gekkere dingen heeft gedaan en dat er in principe weinig prijsactie compleet uit te sluiten valt.

Hougan ziet een bitcoin koers van 100.000 dollar in 2022 als een meer realistisch target. Mede vanwege de groeiende institutionele interesse kan 2022 volgens Hougan een bijzonder jaar worden voor de hele markt.

"Als we kijken naar 2022, dan zijn er veel fundamentele factoren die er goed uitzien, neem bijvoorbeeld al de vele institutionele beleggers die we dagelijks spreken bij Bitwise," aldus Hougan.

Bobby Lee houdt het vooral bij bitcoin

Bobby Lee, de oprichter en CEO van hardware-wallet Ballet scheen maandag zijn licht op de markt en ziet vooral veel potentie in bitcoin. "Bitcoin is meer waardevol dan altcoins omdat het niet afhankelijk is van een project of belofte die kan falen," aldus Lee tegenover Bloomberg.

Een interessante constatering van Lee die vooral voor beginners vaak lastig te begrijpen is. Alle marketing rondom altcoins kan je als beginner het gevoel geven dat bitcoin saai is en dat je als je rijk wil worden bij de altcoins moet zijn die allemaal spannende dingen proberen te bouwen.

Bitcoin heeft echter de pure focus op geld en daar is het heel goed in. In principe werkt bitcoin al en hoeft er niets meer gebouwd te worden om de beloftes van bitcoin te vervullen. Bitcoin geeft ons de mogelijkheid om iedere dag 500.000 transacties te settelen en is daarmee de basis voor een nieuw financieel systeem.

Een nieuw financieel systeem waar steeds meer mensen zich bij aansluiten om te sparen in satoshis. Wat begon met individuen is inmiddels overgeslagen op (beursgenoteerde) bedrijven en met El Salvador zelfs een eerste land dat in bitcoin is gaan sparen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Bitwise bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties