Bitcoin prijsdoelen variëren van $19.000 tot $25.000 op ‘inflatiedag’

Vandaag staat de bitcoinmarkt in het teken van het Amerikaanse inflatiecijfer en analisten laten diverse prijsdoelen los. Welke impact gaat de consumentenprijsindex (CPI) van januari hebben op de prijs? Vanmiddag om 14.30 uur Nederlandse tijd wordt dit cijfer bekend.

Het woord desinflatie valt deze keer ook weer onder de analisten, zoals de bekende handelaar en analist Venturefounder, tegenwoordig ook opererend voor CryptoQuant. Venturefounder verwacht een opleving richting $24.000-$25.000 zodra het tempo van de prijsstijging afneemt, ook wel desinflatie genoemd.

De zogenaamde jaar-op-jaar CPI komt naar verwachting uit op 6,2% voor Amerika, dat is een afname van 0,2 procentpunten ten opzichte van de maand daarvoor (december 2022). Ook de Nederlandse analist Michaël van de Poppe doet een flink duit in het zakje met een aantal verwachtingen.


Wat betekent dat voor de prijs? Van de Poppe ziet dat de koers in de eindfase van een correctie verkeert, het is zaak dat de koers boven de $20.500 blijft voor meer opwaartse prijsdruk daarna.

Onrust?

Momenteel is er wat onrust op de markt doordat onder meer de Amerikaanse autoriteiten maatregelen nemen tegen stablecoins. Zo is er een lopende procedure van de Securities & Exchange Commission tegen cryptobedrijf Paxos vanwege de uitgifte van de Binance USD (BUSD) stablecoin. Volgens de analisten van QCP Capital is dit het topje van de ijsberg en is er meer tegengas te verwachten van de Amerikaanse overheid.

'Met name omdat de regelgevende instanties nog steeds tégen de cryptoindustrie is, en dit kan mogelijk duren tot de verkiezingen van 2024'. Door deze regeldruk gaat er mogelijk minder kapitaal naar deze assetklasse. 'En daarom is toch wel van belang welke invloed het CPI-cijfer heeft op de markt'.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...