‘Bitcoin juist rendabel door koersschommelingen’, volgens deze legendarische belegger

387 totale weergaven

De legendarische Amerikaanse investeerder Bill Miller liet zich onlangs weer uit over Bitcoin. Hij is oprichter, voorzitter en chief investment officer bij Miller Value Partners. Volgens de belegger is de volatiliteit van Bitcoin geen reden om de cryptomunt over te slaan.

Bitcoin 

Miller is manager van beleggingsfondsen met namen als "Opportunity Equity" en "Income Strategy". Zijn vak is dus: het managen van geld en hoe dat te alloceren in de meest rendabele assets. Past Bitcoin ook in zijn portfolio? Als je tegen een stootje kunt, zeker, zo geeft hij aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miller is in de televisieshow The Exchange van CNBC gevraagd over de voordelen van Bitcoin.

“Er zijn veel verschillende manieren om naar Bitcoin te kijken. De meest eenvoudige is gewoon vraag en aanbod. Het aanbod groeit maar met 2% per jaar en de vraag groeit sneller. Dat is alles wat je echt moet weten. Dat betekent dus dat de prijs stijgt. Het kan dus volatiele dagen hebben, net zoals afgelopen weekend toen het 20% daalde."

Toch schrikt deze volatiliteit de investeringslegende niet af. "Het is de prijs die je betaalt voor een goed rendement", zo stelt hij.

"Met Bitcoin is de volatiliteit de prijs die je betaalt voor prestaties. Ik denk dat het digitaal goud is. Het is een veel betere versie als oppotmiddel dan goud.

En dan is er ook nog eens $15 biljoen aan negatief renderende obligaties. Waarom zou je niet iets willen bezitten dat op zijn minst het potentieel heeft om omhoog te gaan?"

Goud 2.0

Het is overigens niet voor het eerst dat Miller het over Bitcoin heeft. In de "4Q 2020 Market Letter" van begin dit jaar had hij ook al voldoende te zeggen over de cryptomunt:

“De Federal Reserve voert een beleid met het doel om contant geld in de toekomst aan waarde te doen verliezen. Bedrijven zoals Square, MassMutual en MicroStrategy hebben hun cash geld verplaatst naar bitcoin, in plaats dat ze gegarandeerde verliezen accepteren."

Hij stootte ook de bal terug naar Warren Buffet, die Bitcoin ooit 'rattengif' noemde.

"Misschien heeft hij gelijk. Als het rattengif is, dan zou de rat het contant geld zijn."

In februari kreeg zijn Miller Opportunity Trust goedkeuring van de SEC om voor $300 miljoen in bitcoin te investeren. Volgens de investeerder is het een kwestie van tijd tot elke investeringsbank en andere investeerders een beetje bitcoin willen hebben

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen!

Lees meer over:
goud