Bitcoin profiteert van zwakke dollar, 60% bitcoin dominatie op komst?

333 totale weergaven

De bitcoin koers heeft het hoogste punt in 48 uur bereikt op vrijdag 20 mei, omdat de dollar eindelijk een adempauze nam en daarmee de bulls enige ruimte gaf. Bitcoin stootte door naar 30.700 dollar, viel iets terug en handelt momenteel op 30.200 dollar.

Dollar zwakt af na doorbreken high van 20 jaar geleden

Bitcoin heeft nog altijd moeite om de 30.000 dollar in een betrouwbaar steunpunt om de grafiek om te toveren. Ondanks dat heeft het bitcoin/dollar handelspaar een diepere daling weten te voorkomen en is de angst over een totale capitulatie voorlopig van de kaart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat bitcoin nu even kracht geeft is de dollar (DXY) die vanaf het hoogtepunt in de grafiek nu al 2 procent verloren is in een week tijd. Dit lijkt ook druk weg te nemen voor de aandelenmarkten, waar de verliezen ook een stuk minder waren dan eerder deze week.

Met de koers van 30.000 dollar handelt bitcoin meer dan 50 procent onder de all-time high en straft daarmee vooral nieuwkomers af. "Totale beginners die vorig jaar zijn gestart staan momenteel 34 procent in het rood", aldus Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant.

Bitcoin koers van 14.000 dollar in de maak?

In zijn thread op Twitter gaat Ki Young Ju ook in op de mogelijkheid van een bitcoin koers van 14.000 dollar. "Er is wat hopium voor de bears. Als bitcoin hard crasht vanwege de macro-economische omstandigheden en alle instituties onder water gaan, dan zou een bitcoin koers van 14.000 dollar niet onmogelijk zijn", aldus Young Ju over een mogelijke extreme capitulatie van de markt.

Die koers van 14.000 dollar is vooral gebaseerd op het feit dat bitcoin in vorige bearmarkten vaak rond de 80 procent van zijn waarde verloor ten opzichte van de all-time high. Vanaf de 69.000 dollar zou ons dat dus ongeveer in deze regionen brengen.

Al moet gezegd worden dat deze bull-cycle qua omvang niet te vergelijken is met voorgaande cycli en dat het goed mogelijk is dat zowel de bull- als bearmarkten vanaf nu wat minder extreem is. De markt groeit, de liquiditeit is toegenomen en daarmee neemt de volatiliteit af.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....