De 4 miljard dollar aan bitcoin van MicroStrategy weer in het groen

942 totale weergaven

De 140.000 bitcoin van MicroStrategy staan door de recente prijsstijging weer in het groen. Sinds het begin van 2023 is de koers met 80% gestegen en bedrijven met veel bitcoin op de bedrijfsbalans profiteren daarvan.

Met de meest recente aankoop kwam de gemiddelde aankoopprijs van MicroStrategy op $29.803, terwijl de huidige marktprijs hoger ligt. Volgens analisten is bitcoin populairder omdat de markt anticipeert op een mogelijke renteverlaging van de centrale bank van Amerika dit jaar. Staatsobligaties zijn verliesgevend met de huidige inflatie en dat betekent een groot risico voor banken die relatief veel obligaties op hun balans hebben staan.

De bitcoinvoorraad van MicroStrategy staan sinds juni 2022 in het rood, zo blijkt uit een berekening van The Block. Door achtereenvolgende problemen bij cryptobedrijven zoals de Luna Foundation Guard, Celsius, Three Arrows Capital, BlockFi en later FTX. Dat de Federal Reserve de rentetarieven verhoogde om de stijgende inflatie tegen te gaan, hielp zeker niet mee. Geld werd duurder en de liquiditeit vloeide ook uit de cryptomarkt.

MicroStrategy heeft op 5 april 1.045 bitcoin bijgekocht en op 27 maart kocht het maar liefst 6.455 bitcoin. De beursgenoteerde ICT-firma en haar dochterondernemingen hebben nu ongeveer 140.000 bitcoins, tegen een totale aankoopprijs van ongeveer $ 4,17 miljard.

De aandelen in het bedrijf zijn in 2023 met 114% gestegen, presteren beter dan bitcoin en worden verhandeld tegen $312,78.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...