Bitcoin startup Ark Labs haalt $ 2,5M op in pre-seed ronde

510 totale weergaven

Ark Labs, een Bitcoin startup voor schaalbaarheid, heeft $2,5 miljoen opgehaald in een pre-seed financieringsronde geleid door Tim Draper, met als doel Bitcoin-transacties sneller en toegankelijker te maken voor dagelijks gebruik.

Startup voor schaalbaarheid Bitcoin krijgt $ 2,5M

Het Bitcoin-schalingsvoorstel Ark Labs maakt stappen in de richting van een revolutie in Bitcoin-transacties. De startup, die zich richt op het verfijnen van het Ark protocol voor snellere en goedkopere Bitcoin betalingen, heeft met succes $2,5 miljoen opgehaald in een pre-seed financieringsronde geleid door Tim Draper en zijn bedrijf Draper Associates.

Vertrouwen in de visie van Ark

Deze financieringsronde is een belangrijke blijk van vertrouwen in de aanpak van Ark Labs en het potentieel van haar technologie. Na een jaar van intensief onderzoek en ontwikkeling is het Ark protocol klaar om Bitcoin transacties toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken voor miljarden mensen wereldwijd.

Ark Labs mede-oprichter Marco Argentieri liet in een interview weten enthousiast te zijn over de weg die voor ons ligt: “Deze financiering zal onze inspanningen versnellen om Bitcoin-transacties zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, waardoor snelle, goedkope gebruiksvriendelijke transacties aangedreven door Bitcoin werkelijkheid worden voor mogelijk miljarden mensen wereldwijd.”

Gebruik maken van het Lightning Network

Ark Labs was aanvankelijk bedoeld als alternatief voor het Lightning Network, maar heeft zijn focus verlegd om de wijdverspreide toepassing van de populaire layer 2 oplossing van Bitcoin te ondersteunen. Argentieri benadrukte: “Lightning heeft de laatste tijd enorme vooruitgang geboekt. We geloven dat we gebruik kunnen maken van dit netwerkeffect om Ark op de markt te brengen en de self-custodial ervaring voor bestaande Lightning gebruikers te verbeteren.”

Uitdagingen in Bitcoin schaalbaarheid

Ark Labs richt zich op het aanpakken van de uitdagingen die gepaard gaan met de schaalbaarheid van Bitcoin door gebruik te maken van servers zonder vertrouwen, waardoor Lightning-gebruikers de moeilijkheden kunnen beperken die typisch zijn voor het gebruik van Lightning-infrastructuur.

Deze aanpak is ontworpen om de beperkingen van custodial of federated opties te overwinnen, die trade-offs kunnen introduceren die in strijd zijn met de oorspronkelijke visie van Bitcoin.

Vertrouwen en steun van investeerders

Tim Draper, de hoofdinvesteerder in deze ronde, sloot zich aan bij het gevoel van vertrouwen in de missie van Ark Labs. “Binnenkort zullen veel mensen over de hele wereld leven van de Bitcoin-standaard. Vandaag moeten we ons niet alleen richten op hoe we Bitcoin kunnen kopen en opslaan, maar ook hoe we het kunnen gebruiken als ruilmiddel voor alledaagse doeleinden. De architectuur van Ark maakt naadloze Bitcoin-betalingen mogelijk, op een manier die trouw blijft aan de kernprincipes van decentralisatie en self-custody.”

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Toekomstige ontwikkelingen en betatests

Ark Labs heeft onlangs een alfaversie van de verbondsloze implementatie uitgebracht, die nu beschikbaar is op GitHub. Het team bereidt zich voor op de lancering van de Ark Node, een Ark-enabled wallet waarmee gebruikers Bitcoin kunnen verzenden, ontvangen en ruilen via het Lightning Network. De gesloten bètatest zal naar verwachting begin september beginnen, met een bredere uitrol later dit jaar.

Ark Labs’ oproep tot samenwerking

Het bedrijf nodigt ontwikkelaars, toptalent en potentiële partners uit om bij te dragen aan de inspanningen. Aan deze financieringsronde doen Bitcoin-fondsen Axiom en Fulgur Ventures mee, samen met de prominente angel investor Stephen Cole, waarmee de steun voor de innovatieve aanpak van Ark Labs verder wordt verstevigd.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....