Bitcoin stond een jaar geleden op een prijs van $69.000

Op de dag dat bitcoin onder de $16.000 schoot, was er nog iets opmerkelijks aan de hand. De koers van bitcoin stond namelijk exact een jaar geleden op de recordprijs. Maar dan in positieve zin.

Prijsrecord

Op 10 november 2021 bereikte de koers volgens Coinmarketcap de $68.789. Dat is de hoogste dagprijs die ooit is gemeten. Op alle beurzen zijn prijzen net iets anders, met wicks die hoger zijn. Zo staat de recordprijs op Bitfinex bijvoorbeeld op $68.948.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu, 365 dagen later, is alles anders. De komst en ondergang van Luna, het faillissement van 3AC en Celsius en alle malaise rondom FTX hebben de prijs flink gedrukt. Om het nog maar niet te hebben over de problemen bij Voyager, enkele mining bedrijven en andere beurzen (zoals ZipMex en Nuri).

Momenteel betaal je iets meer dan $16.000 voor één bitcoin. Daarmee staat de koers zo’n 75% van de all-time high vandaan.

Hieronder zie je de koersontwikkeling van precies één jaar.

Bitcoin stond een jaar geleden op een prijs van $69.000

Ironisch genoeg maakt bitcoin vooralsnog op 10 november nóg een prijsrecord, maar dan in negatieve zin. De koers stond even kort onder de $16.000, wat het laagste punt was sinds november 2020. Je gelooft het niet: dat was op 11 november 2020 (en daarmee exact twee jaar minus 1 dag).

Poll

Hou jij je veel met de prijs bezig?

In perspectief

Op de website digitalik.net kun je een aantal leuke grafieken vinden over de prijsontwikkeling. Op deze manier kun je prijsdalingen in perspectief zetten.

Zoals onderstaande: het aantal dagen waarop de prijs hoger stond dan de dagprijs van dat moment (waarbij blauw betekent dat het een recordprijs betrof en rood dat de koers x aantal dagen bóven de dagprijs heeft gestaan).

Bitcoin stond een jaar geleden op een prijs van $69.000

Of deze grafiek: het aantal dagen sinds de vorige all-time high. Vandaag is dat dus: 365 dagen.

Bitcoin stond een jaar geleden op een prijs van $69.000

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs