‘Bitcoin stoot techaandelen van de troon als meest populaire asset’

Amerikaanse fondsmanagers zijn bullish op bitcoin. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Bank of America, die fondsmanagers vroeg naar hun marktverwachtingen voor 2021. Dat meldt persbureau Reuters. Fondsmanagers zijn mensen die professioneel iemands geld beheren en beleggen.

Bitcoin boven tech

Uit de resultaten blijkt groeiend vertrouwen in de cryptomunt. Want 36% van de ondervraagde fondsmanagers schat de potentie van bitcoin hoger in dan die van techaandelen zoals Amazon en Facebook. Opvallend, want aandelen van technologiebedrijven presteerden altijd goed de afgelopen jaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is voor de eerste keer sinds oktober 2019 dat de verwachtingen rondom de bitcoin koers hoger gespannen zijn in vergelijking met techaandelen. Ook de doorgaans goed ingevoerde Duitse journalist Holger Zschaepitz maakt melding van het nieuws.

Wat ook meespeelt is de verzwakte dollar. Fondsmanagers spelen daar ook op in door veel te verwachten van een short op de dollar. Kortom, een speculatie op een lagere dollarkoers in vergelijking met een mandje andere fiat valuta (euro, pond en yen). Ze zien ook risico’s in de markt zoals de trage voortgang van de vaccinatiefase van COVID-19 (30%).

Een ander risico is dat overheden op de rem gaan staan. 29% van de respondenten vreest een minder agressief opkoopprogramma van staatsobligaties door centrale banken en 18% ziet een aandelenbubbel als een risico. Door het coronavirus is een deel van de reële economie tot stilstand is gekomen.

Bitcoin koers

De bitcoin koers heeft in 2020 een opmerkelijke stijging laten zien van ruim 300%. Deze opmars heeft de cryptomunt steevast doorgezet in 2021. Het zijn vooral bedrijven die de beschikbare voorraad bitcoin willen opkopen. Een vermogensbeheerder als Grayscale kocht 16.244 BTC de afgelopen 24 uur. Daarmee brengen ze hun totaal aan BTC op 572.644 BTC, wat bijna 21 miljard dollar is tegen de huidige koers.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...