Bitcoin transacties van $1.200 of meer worden gevolgd door Turkse overheid

Het Turkse minister van Financiën wil bitcoin transacties harder aanpakken. Dit nieuws komt in een periode waarin twee Turkse beurzen plotseling stopte met werken. Dat was te horen bij CNN Turk.

Informatie delen

Cryptobeurzen in Turkije moeten de onderzoeksdienst voor financiële criminaliteit (MASAK) van Turkije informeren over transacties van $1.200 of meer. Lütfi Elvan, minister van Financiën, geeft aan dat cryptobeurzen in Turkije verantwoordelijk zijn voor het delen van de data.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er wordt van hen verwacht dat zij actief melding maken van grotere transacties.

Dit heeft gevolgen voor de industrie en klanten. In Nederland hebben we ook te maken met verscherpte regels. In de praktijk betekent dat meer werk (en dus kosten) voor de beurs. Die extra kosten worden doorberekend aan de klant, die vaak ook te maken krijgt met meer ingrijpende vragen om persoonsgegevens.

De nieuwe maatregel komt niet uit de lucht vallen. Klanten van twee Turkse cryptobeurzen kunnen sinds enkele dagen niet meer bij hun geld.

De beurs Thodex sloot plots de accounts van 391.000 klanten .Door nog onduidelijke redenen is de beurs gestopt en is de eigenaar gevlucht. Nog voor dit gebeurde stuurde het bedrijf al 5.000 bitcoin richting een andere beurs.

MASAK krijgt op termijn de verantwoordelijkheid over het toezicht op de cryptobeurzen in het land.

Turkije

Turkije heeft een aparte relatie met bitcoin. Betalingen met BTC zijn tegenwoordig verboden, maar de handel in de munt is niet aan banden gelegd. Kortom: handelen mag wel, maar je pizza of huis afrekenen met bitcoin is niet toegestaan.

Tegelijkertijd zien is een lokale beurs, BtcTurk, hoofdsponsor van de Turkse voetbalelftallen. Ook Turkije worstelt met hoe ze de regels rondom bitcoin vorm moeten geven. Voorlopig lijkt het erop dat het land kiest voor een strengere aanpak.

Lees meer over:
turkije

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...