Bitcoin update – Correctie voor koers BTC, is er sprake van een bulltrap?

957 totale weergaven

Bitcoin update – Op woensdagavond maakte bitcoin (BTC) een plotselinge sprong boven de $5.400, maar die stijging heeft zich niet doorgezet. De koers op moment van schrijven is $5.196, een correctie van 0,7%. Is er sprake van een bulltrap?
De top 10 van de cryptomarkt kleurt (licht) rood op deze donderdagochtend. Ethereum en XRP dalen respectievelijk 5% en 6%. Diverse marktvolgers op Twitter maken gewag van méér activiteit en plannen onder institutionele beleggers.

Cryptotwitter

Wat zeggen de marktvolgers op Twitter over de huidige markt? Is dit een gezonde correctie voor bitcoin om zich vervolgens op te maken voor een nieuwe run? Of dalen we verder naar beneden en is de cryptowinter nog niet voorbij?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De markt is zéér lastig te voorspellen, maar soms spreken cijfers voor zich. Feit is dat een “whale” als Greyscale actiever lijkt te worden. Greyscale investeert zowel in equity van de bedrijven als direct in de cryptovaluta.

Bitcoin update - Correctie voor koers BTC, is er sprake van een bulltrap?

Alex Kruger ziet dat er relatief meer institutioneel geld in de cryptomarkt komt. Getuige de onderstaande grafiek van GBTC-tracker van “whale” Greyscale.

Marc Weinstein was bij een conferentie, waar Fidelity nogmaals aangaf: 50% van haar klanten gaat (in de toekomst) de cryptomarkt binnentreden óf haar aandeel in de digitale assets verder vergroten. De tijdsspanne is vijf jaar, maar de intentie is daar.

Ook Vinny Lingham, bekend als oprichter van Civic én bekend staande als een realistisch volger van de markt, heeft zijn visie veranderd. Doorbreekt BTC de grens van $6.200, dan is de bullmarkt een feit.

De commentator van CNBC voorziet rooskleurige tijden op de korte termijn

Ook columnist John van Meer ziet vooralsnog bullish patronen voor BTC in de grafieken.

Maar met de komst van meer institutioneel geld kan ook de volatiliteit van de koersen juist toenemen. Het huidige koersbeeld is mogelijk hiervan een gevolg.

Altcoins leveren in

Het algemene beeld is rood. De altcoins leveren in.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...