Bitcoin whale stelt dat het geen probleem is dat grote bedrijven veel bitcoin kopen

Tijdens een recente podcast heeft Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, uitgelegd waarom we ons geen zorgen moeten maken over grote bedrijven die Bitcoin kopen en bewaren. Een belangrijke nuance: Saylor en MicroStrategy hebben zelfs meer dan 152.000 BTC in de bedrijfskas.

Hier zijn de kernpunten van zijn betoog:

1. Diverse Gebruik van Bitcoin:

Volgens Saylor moeten we ons voorbereiden op een wereld waarin Bitcoin in alles geïntegreerd is. Terwijl sommige Bitcoin-enthousiastelingen volledige controle over hun Bitcoin willen hebben, stelt hij dat dit misschien niet de enige oplossing is. Bitcoin zal verschillende toepassingen kennen in de samenleving, wat betekent dat er niet één model zal zijn dat voor iedereen werkt.

2. Redenen voor Custodians:

Saylor heeft drie belangrijke redenen aangegeven waarom custodians (bewaarders) nodig zijn:

Technisch: Met de opkomst van technologie zullen mensen met hun mobiele telefoons in bitcoin willen handelen, waardoor vertrouwen op derde partijen zoals Bank of America en Apple onvermijdelijk wordt.

Politiek: Om politieke redenen kan het nodig zijn om op een derde partij te vertrouwen. Saylor merkt op: “De burgemeester van New York blijft de burgemeester van New York. Tenzij je New York City, Californië of IJsland elimineert, zullen politieke redenen de behoefte aan custodians betekenen.”

Natuurlijk: Er zijn situaties waarin het veiliger is voor bepaalde mensen om hun assets aan anderen toe te vertrouwen. Als voorbeeld gaf Saylor het scenario van een 85-jarige die worstelt met Alzheimer of iemand die zijn bezittingen veilig wil stellen voor een nog niet geboren kleinkind.

3. Markt Bepaalt Integratie van Bitcoin:

Tot slot stelde Saylor dat de optimale manier waarop Bitcoin wordt geïntegreerd door de markt zal worden bepaald. We moeten niet bang zijn voor alle verschillende manieren waarop mensen Bitcoin integreren, verpakken, inbedden of uitvoeren. Er is geen enkel juist antwoord; de markt zal de juiste mix van Bitcoin-integraties bepalen.

In een tijdperk waarin technologie en digitalisering de toon zetten, bieden de inzichten van Saylor een nuchtere kijk op de toekomst van Bitcoin en de rol van grote bedrijven daarin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...