Bitcoin whale verkoopt met $95 miljoen winst

De bitcoin koers komt op allerlei verschillende manieren in stand. Iedereen handelt in eigen belang. In dit artikel bespreken we een opmerkelijke trend in de wereld van futures, een winst van $95 miljoen en de prijspunten waar whales flink inkochten.

Futures

Volgens analist Maartunn van CryptoQuant is er iets opmerkelijks aan de hand: het aantal transacties van spotmarkten richting derivatenmarkten neemt toe. Volgens de analist lijkt het er op dat whales hun verliezen proberen goed te maken op de futuremarkt. Op die markten kun je speculeren op de toekomstige bitcoin koers. Dat biedt kansen, maar ook veel meer risico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De derivatemarkt in de wereld van bitcoin is groter dan de spotmarkt. Dat betekent simpelweg dat er meer handelsvolume is voor future contracten en andere derivaten, dan gewoon de koop en verkoop van BTC.

Winst van $95 miljoen

Een onbekende whale besloot 5.000 BTC te verkopen. De prijs van aankoop lag nog net onder de grens van $700. De koers stond ooit een stuk hoger, maar tegen een stukprijs rond $20.000 heeft de beste man of vrouw goed geld verdiend. Volgens Whale Map gaat het om een winst van $95 miljoen.

Het netwerk van bitcoin is open en voor iedereen in te zien. Daarom kunnen we dit soort opmerkelijke transacties bekijken. Gelukkig is het niet bekend wie achter dit grote aantal bitcoin zit. Allicht weet de koper van dit kleine fortuin het wel.

Whalemap houdt verschillende statistieken rondom grote bitcoin hodlers bij. De volgende prijsniveau's zijn interessant: $19.000, $16.500 en $13.500. Rond die prijzen werd in het verleden veel bitcoin gekocht.

Deze prijspunten zeggen an sich niet zoveel. Tegelijkertijd is het wel interessant om te zien dat daar grote aankopen werden gedaan. In onderstaande grafiek zie je ook dat er een flink gat zit tussen het aankoop volume onder $19.000 tot aan $16.500. Het zelfde geldt voor laatstgenoemde prijspunt tot aan $```13.500.

We zitten inmiddels weer onder de recordprijzen van 2017 (!).

Bitcoin whale verkoopt met $95 miljoen winst
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...