Bitcoin zakt weg richting $22.000, maar hoe diep kunnen we gaan?

De bitcoin koers van 19.000 dollar heeft de afgelopen weken als een stevige support gefunctioneerd en vormde daarmee zelfs het fundament voor de rally naar het 50-daags voortschrijdend gemiddelde rond de 22.500 dollar. Nu blijkt die lijn een belangrijke weerstand te vormen in de dagelijkse grafiek.

Weerstand is groot

Tijdens de meest recente rally is bitcoin er echter niet in geslaagd om definitief boven het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde uit te breken, wat op de dagelijkse grafiek in ieder geval een belangrijk punt vormt. Lukt het ons om die lijn te doorbreken, dan ligt de weg naar de 28.360 dollar wellicht open.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin zakt weg richting $22.000, maar hoe diep kunnen we gaan?

Op dat punt komen we namelijk het 100-daags voortschrijdend gemiddelde tegen. De Relative Strength Index hint naar een equilibrium tussen de bulls en de bears met een score van rond de 50. Op basis van deze grafiek is het dus lastig om te zeggen wat we kunnen verwachten.

Het belangrijkste lijkt op dit moment het doorbreken van het 50-daagse voortschrijdend gemiddelde. Dat zou bitcoin in theorie namelijk richting de 30.000 dollar kunnen brengen.

De 4-uurs grafiek

Bitcoin heeft maandenlang in een neerwaartse trend gezeten en op dit moment lijkt er eindelijk een periode van consolidatie aangebroken. De voorlopige bodem ligt op 17.600 dollar en het begint er steeds meer op te lijken dat we die koers binnenkort de ultieme bodem van de bearmarkt mogen noemen.

Bitcoin zakt weg richting $22.000, maar hoe diep kunnen we gaan?

Daarvoor is het wel belangrijk dat we de bovenste lijn in de tunnel op de 4-uurs grafiek doorbreken. Als dat lukt, dan lijkt de weg naar de 30.000 dollar open te liggen, want in theorie ondervinden we tot dat punt weinig weerstand meer op de grafiek.

Gegeven de gebrekkige vraag en het bearish sentiment dat momenteel in de markt heerst, is het ook goed mogelijk dat we aan een nieuwe correctie beginnen. Bitcoin is even opgeleefd richting de 24.000 dollar, maar het enthousiasme lijkt nu alweer flink af te nemen en het macro-economische plaatje is natuurlijk nog steeds niet heel optimistisch.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....