Bitcoinbedrijven ETF verbreekt alle records in Australië

Een nieuw ‘bitcoin‘ fonds van de Australische fondsmanager BetaShares heeft op de Australian Securities Exchange (ASX) binnen 15 minuten al enkele records gebroken.

Het fonds geeft beleggers de mogelijkheid om exposure te krijgen op vijftig beursgenoteerde bitcoinbedrijven die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van het succes van de cryptosector. In die lijst vinden we onder andere Galaxy Digital, Marathon Digital, Coinbase Global, Silvergate Capital en MicroStrategy terug.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dus de onderliggende waarde van het fonds zijn de aandelen in deze bedrijven.

Ook Australische spot bitcoin ETF niet ver weg

Voor Ryan McCall, de CEO van het Australische investeringsplatform Zerocap, is het succes van het fonds van BetaShares geen verrassing. Zeker niet gezien de populariteit van bitcoin in Australië in de afgelopen 12 maanden.

“We hebben in onze business verschillende records gebroken dit jaar; er is veel vraag van rijke individuen, family offices en adviseurs. Die groeiende vraag lijkt gepaard te gaan met de institutionele adoptie van bitcoin,” aldus McCall.

Daar voegt hij aan toe dat hij verwacht dat een Australische spot bitcoin ETF niet ver weg is. Langzaam lijkt de hele traditionele financiële wereld bitcoin te omarmen.

De Australian Securities and Investment Commission heeft recent een voorwaardelijk groen licht gegeven voor de lancering van bitcoin en ether ETFs, gegeven dat een lange lijst van richtlijnen wordt gevolgd.

Nieuw fonds breekt records in Australië

Kort nadat de nieuwe ETF van BetaShares op de markt kwam was het eerste record al gebroken.

Binnen enkele minuten was er al voor meer dan 5,8 miljoen dollar aan contracten verhandeld en daarmee een nieuw record neergezet.

Aan het einde van de openingsdag was er voor het fonds in totaal voor 31,3 miljoen dollar aan contracten verhandeld. Wat laat zien dat er op de ASX veel vraag is naar bitcoin en daaraan gerelateerde bedrijven.

Het wordt dan ook interessant om te zien wat voor effect de komst van een spot bitcoin ETF mogelijk op de Australische markt heeft. Dat kan zomaar eens een aardige boost voor de bitcoin koers betekenen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....