Square maakt $42 miljoen winst met bitcoinverkoop

Bitcoin is bij jonge Amerikanen in trek. Betaalverwerker Square heeft in het derde kwartaal 1,82 miljard dollar aan bitcoin verkocht via zijn Cash App. De brutowinst kwam uit op 42 miljoen dollar (36,3 miljoen euro).

Square rapporteert over bitcoinverkoop

Square is een neobank uit Amerika. Medeoprichter is Jack Dorsey, ook bekend als medeoprichter van Twitter en uitgesproken bitcoiner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De resultaten over de voorgaande twee kwartalen waren beter. Volgens Square waren de koersschommelingen van de cryptomunt minder heftig dan eerder dit jaar, waardoor het handelsvolume wat lager uitviel.

Voor de duidelijkheid: de maand oktober toen de prijs weer een nieuwe all-time high brak, zit niet in deze cijfers want dat is kwartaal vier.

In het tweede kwartaal was er sprake van 2,72 miljard dollar een bruto omzet uit bitcoinverkopen en het eerste kwartaal is met 3,51 miljard dollar de beste maand tot nu toe.

Fear of missing out (fomo) sloeg toe tijdens de Kerstdagen en daar wist Square optimaal van te profiteren in de maanden januari en februari.

Square maakt $42 miljoen winst met bitcoinverkoop

Lekker bouwen op bitcoin

Square heeft zelf ook bitcoin op haar bedrijfsbalans staan. Ze kochten in oktober 2020 voor 50 miljoen dollar BTC en plusten in februari dit jaar nog voor 170 miljoen dollar bij. Tegen de huidige prijs van ~$62.000 staat deze stack nog virtueel op winst.

Daarnaast zijn ze druk bezig om een eigen hardwarewallet te gaan ontwikkelen, net zoals een open source platform voor bitcoindiensten.

Ook is er een dedicated team bezig voor toolkits en toepassingen voor het Lightning Network, de secundaire betaallaag van bitcoin.

Dorsey liet zelf doorschemeren dat Square zich op de mining markt gaat bewegen als miner én fabrikant van mining machines.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...