Bitcoinbeurs BlockchainCom dreigt $270 miljoen te verliezen door lening aan 3AC

Bitcoinbeurs BlockchainCom dreigt $270 miljoen te verliezen door lening aan 3AC

Cryptobeurs en -wallet Blockchain.com dreigt $270 miljoen te verliezen. Ze hadden een lening openstaan bij Three Arrows Capital met een flinke leverage. Het hedgefonds zit midden in een proces van liquidaties op de Britse Maagdeneilanden, waardoor eerstgenoemde zomaar zou kunnen fluiten naar hun geld.

Lening aan 3AC

CEO Peter Smith geeft in een brief aan aandeelhouders meer duidelijkheid:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Three Arrows wordt snel insolvent en de default impact is ongeveer $270 miljoen, door leningen in zowel cryptovaluta als ook Amerikaanse dollars van Blockchain.com."

Three Arrows Capital implodeerde nadat het een aantal keer verkeerd 'gokte' met investeringen. Zowel bij Luna, stETH en GBTC zaten ze aan de verkeerde kant van de medaille.

Eerder dit jaar hadden ze nog miljarden dollars aan activa onder beheer. Het bedrijf en al haar (hefboom)posities gingen ten onder door de enorme crash in de cryptomarkt.

Smith wees erop dat Three Arrows in de afgelopen vier jaar meer dan $700 miljoen aan cryptocurrency's leende en deze leningen wel allemaal heeft terugbetaald.

Ook Genesis Trading is slachtoffer van het aanstaande faillissement van Three Arrows Capital. Om welk bedrag het gaat is niet bekend gemaakt.

Liquide en solvabel

Klanten van Blockchain.com hoeven zich geen zorgen te maken. De CEO schrijft dat het bedrijf "liquide en solvabel blijft en dat de klanten er niet door worden beïnvloed."

Vorige week werd duidelijk dat Blockchain.com en de derivatenbeurs Deribit tot de schuldeisers behoorden. Ze dwongen aan op de liquidatie van Three Arrows Capital, ook bekend als 3AC. Inmiddels is het faillissement ingediend in New York.

Blockchain.com is opgericht in 2011 en daarmee een van de oudste bitcoinbedrijven van de wereld. Toch kunnen ze op veel kritiek leveren vanuit de bitcoincommunity, mede vanwege de trage adoptie van nieuwe technologische snufjes zoals SegWit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Blockchain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan