Bitcoinfondsen trekken honderden miljoenen dollars aan

De afgelopen week is er voor 1,47 miljard dollar naar bitcoin beleggingsfondsen of andere producten gestroomd. Dat blijkt uit de wekelijkse “Digital Asset Fund Flows Weekly” van beleggingsfonds Coinshares.

Een groot deel van het verse kapitaal ging naar ProShares en zijn kersverse Bitcoin Strategy ETF ($BITO), te kopen via de New York Stock Exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Instroom naar bitcoinmarkt

Coinshares heeft de instroom naar de onderstaande beleggingsproducten in de week van 16 tot en met 22 oktober gemeten. Zoals zichtbaar afgelopen week duidelijk een recordweek.

Bitcoinfondsen trekken honderden miljoenen dollars aan
bron: Coinshares

Er is nu voor bijna 77 miljard dollar in producten zoals bitcoin futures ETF’s en het Grayscale Trust opgeslagen.

Bitcoinfondsen trekken honderden miljoenen dollars aan
bron: Coinshares

Het Europese ETC Group was na ProShares met $111 miljoen aan aangetrokken middelen de grootste winnaar. Aanbieders zoals Coinshares XBT en 3iQ hadden juist te maken met een uitstroom van circa 60 miljoen dollar.

Die min is te verklaren door de komst van de nieuwe bitcoin futures ETF’s sinds vorige week. ETF’s zijn simpelweg goedkoper voor professionele beleggers dan beleggingsfondsen, terwijl er een grotere exposure naar bitcoin mee wordt bereikt.

Instituties op de bitcoinmarkt zijn voornamelijk hedgefondsen, family offices of andere financieel adviseurs. Banken, verzekeraars of pensioenfondsen zijn nog minder aanwezig.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinstituties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...