BitGo eist schadevergoeding omdat Galaxy Digital van deal van $1,2 miljard afziet

BitGo eist een schadevergoeding van maar liefst $100 miljoen van investeringsbedrijf Galaxy Digital. Laatstgenoemde trog zich terug uit een deal om de custodial over te nemen.

Overname van custodian

Galaxy Digital maakte eerder deze week bekend dat ze afzien van de deal om BitGo over te nemen voor $1,2 miljard. Galaxy is het bedrijf van cryptofan en miljardair Mike Novogratz. Volgens hem zou het niets kosten om de aanstaande deal vroegtijdig te beëindigen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitGo kijkt daar anders naar. Ze eisen een schadevergoeding omdat de overeenkomst pas eind dit jaar zou aflopen. Ze hebben advocatenkantoor Quinn Emanuel ingehuurd om Galaxy Digital aan te klagen.

Advocaat Timmons van Quinn vertelt in een verklaring het volgende:

“Het is algemeen bekend dat Galaxy het afgelopen kwartaal een verlies van $550 miljoen heeft gemeld, dat het aandeel slecht presteert en dat zowel Galaxy als Mr. Novogratz zijn afgeleid door het Luna-fiasco.”

“Ofwel: Galaxy is aan BitGo een beëindigingsvergoeding van $100 miljoen verschuldigd, zoals beloofd, of het heeft te kwader trouw gehandeld en wordt geconfronteerd met een schadevergoeding.”

BitGo had eind vorig jaar maar liefst $64 miljard aan cryptovaluta onder beheer.

Moddergegooi

Het New Yorkse bedrijf van Novogratz verdedigden de slechte kwartaalcijfers eerder al door te wijzen naar “niet-gerealiseerde verliezen” op digitale activa.

Mei 2021 had Galaxy het voor het eerst over de monsterdeal met BitGo. Het zou de grootste overname in de cryptomarkt zijn geworden.

Zo ver kwam het echter (nog) niet, omdat Galaxy de stekker uit de samenwerking trok. BitGo kon op haar beurt op 31 juli 2022 niet de juiste financiële overzichten aanleveren waar Galaxy weer op zat te wachten. Van beide kanten is er dus gesteggel, waarbij beide partijen in de rechtszaal een vonnis zullen aanhoren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws