DonAlt: Bitcoin ziet er zwak uit en gaat dalen

Een cryptohandelaar die eerder dit jaar correct een doorbraak voorspelde, stelt zich nu een scenario voor waarin hij opnieuw bitcoin (BTC) wil accumuleren.

In een nieuwe video-update vertelt de anonieme cryptanalist DonAlt aan zijn 53.000 YouTube-abonnees dat bitcoin er zwak uitziet.

Volgens de analist is de reden dat de goedkeuring van op spot gebaseerde bitcoin exchange-traded funds (ETF's) vertraagd zijn. Dat hebben handelaren wel ingeprijsd. Toch daalde BTC nog steeds toen het nieuws naar buiten kwam en de aanvragen uitgesteld zijn.

"De prijsactie is behoorlijk slecht geweest. We hebben een heleboel goed nieuws gehad en zeer voorspelbaar slecht nieuws, en het slechte nieuws doet evenveel, zo niet meer, dan het goede nieuws. Gezien de voorspelbaarheid van het slechte nieuws, namelijk de vertraging van alle ETF's, wist iedereen dat dat eraan zat te komen...

Gegeven dat, is het vrij verrassend dat we zo'n scherpe daling hebben gehad en gezien het feit dat dit allemaal verwacht werd... zelfs als we een daling hadden, kunnen we snel herstellen omdat het een onzindaling is omdat het nieuws toch al bekend was... Je zou denken dat dat vrij snel omkeert, maar tot nu toe is dat niet het geval, wat me doet denken dat er nog steeds onderliggende marktzwakte is. We hebben gewoon geen kracht."

Te midden van de moeilijkheden van Bitcoin om zijn opwaartse trend nieuw leven in te blazen, zegt DonAlt dat een scherpe neerwaartse beweging hem ertoe kan brengen om weer op de bitcoinmarkt in te stappen.

"Als we deze maand een flinke daling krijgen, zou ik overwegen om het te kopen, zoals een sterke daling. Als we gewoon een geleidelijke daling krijgen zoals we hebben gehad, dan doe ik dat niet."

Een sterke liquidatiegebeurtenis heeft vaak tot gevolg dat overgehevelde handelaren worden uitgeschakeld, wat BTC kan voorbereiden op een herstel of voortzetting van de opwaartse trend.

Check zijn video hieronder:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...