BitMEX heeft verzekeringsfonds van 37.000 bitcoin om hacks op te vangen

BitMEX heeft verzekeringsfonds van 37.000 bitcoin om hacks op te vangen

De bitcoin derivatenbeurs BitMEX heeft zo'n $2,15 miljard aan bitcoin in hun verzekeringsfonds.

Volgens de website van de handelsplaats worden deze reserves opgebouwd na liquidaties van klanten. In totaal heeft het bedrijf meer dan 37.000 bitcoin als verzekering opgespaard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit geld is bedoeld voor noodgevallen. Wanneer de beurs slachtoffer zou worden van een hack of op een andere manier klantenfondsen verliest, kan hier naar worden teruggegrepen.

BitMEX heeft verzekeringsfonds van 37.000 bitcoin om hacks op te vangen

BitMEX

De beurs is geen marktleider meer, maar is nog altijd een speler in het ecosysteem. BitMEX werd in 2014 opgericht door Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed, met financiering van familie en vrienden. Sinds 2014 is BitMEX uitgegroeid tot een beruchte derivatenbeurs.

Heel lang konden bitcoiners wereldwijd zonder strenge controles handelen op het platform. Onder andere de oprichters worden zijn verwikkeld in rechtszaken rondom zaken als witwassen en het aanbieden van diensten aan Amerikanen terwijl BitMEX daar niet de juiste papieren voor had.

Het bedrijf zelf heeft inmiddels een nieuwe directeur. 100x Group, het moederbedrijf BitMEX, heeft een veteraan uit de Duitse financiële wereld als nieuwe CEO aangetrokken. De beurs had de afgelopen 24 uur een handelsvolume van $ 1,3 miljard op hun dollar/bitcoin handelspaar.

Lees meer over:
Bitcoin BitMEX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties