Bitcoin beurs BitMEX betaalt $100 miljoen in schikking

BitMEX betaalt $100 miljoen in een schikking. De beruchte bitcoin derivatenbeurs is verwikkeld in verschillende rechtszaken. Toezichthouders en regelgevers van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Financial Crimes Enforcement Network gaan akkoord met deze boete.

De beruchte bitcoin derivatenbeurs kwam vorig jaar in opspraak door verschillende aanklachten vanuit de Verenigde Staten. De aanklacht was helder: volgens de CFTC opereert BitMEX zonder de juiste papieren en licenties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook voldoet de beurs niet aan de anti-witwasrichtlijnen van Amerika. Het ecosysteem rondom bitcoin wordt steeds meer in een keurslijf van (internationale) regeltjes gedrukt. Dat heeft gevolgen voor de markt en de spelers in de industrie.Je kunt niet (meer) ongestraft allerlei financiële producten aan Amerikanen aanbieden.

De rechtszaken tegen verschillende ex-directeuren blijven overigens gewoon lopen. Dit gaat over een zaak tegen de beurs zelf.

Rechtszaak

BitMEX mag dus geen financiële producten zoals derivaten leveren in de Verenigde Staten, zoveel is helder. Daar moet het eerst toestemming voor krijgen van de CFTC.

Vaak bestaan organisaties achter dit soort beurzen uit verschillende holdings en bedrijven. Dat geldt hier ook.

HDR Global Trading Limited, 100x Holdings Limited, ABS Global Trading Limited, Shine Effort Inc Limited, en HDR Global Servies (Bermuda) Limited vallen allemaal onder de noemer BitMEX.

De conclusie in de rechtbank was als volgt:

“BitMEX slaagde er onder meer niet in om een ​​klantidentificatieprogramma (“CIP”), inclusief know-your-customer (“KYC”)-procedures, te implementeren waarmee het Amerikaanse personen zou kunnen identificeren met behulp van het BitMEX-platform – of de ware identiteit zou kunnen bepalen. van de overgrote meerderheid van haar klanten, hetzij uit de VS of elders.”

BitMEX lijkt er voor een leek en buitenstaander met $100 miljoen ‘boete’ goed vanaf te komen. De beurs verwerkt nog altijd miljarden dollars aan transacties elke dag. Als organisatie belooft BitMEX beterschap.

Met de nieuwe directeur Alex Höptner hoopt de beurs door te kunnen gaan. De topmannen van weleer, Arthur Hayes, Ben Delo en Samuel Reed zijn nog verwikkelt in andere rechtszaken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...