Block gaat bitcoin reserves inzetten op lightning

Block gaat bitcoin reserves inzetten op lightning

TBD van Block heeft een nieuwe dienst ontwikkeld voor het lightning netwerk. Het krijgt wederom een cryptische naam: c=.

Bitcoin aan het werk zetten

Block heette voorheen Square en met Square Crypto hadden ze destijds ook al een aparte bitcointak. Momenteel heet dit Spiral, en daarnaast werken ze met wéér een andere tak genaamd TBD aan DeFi op bitcoin.

Er komt weer een nieuwe dienst in de suite van het bedrijf van Jack Dorsey: eentje specifiek voor lightning.

Het doel van c= is om "infrastructuur aan te bieden met bitcoin uit de reserves van Block om het lightning netwerk bruikbaarder en betrouwbaarder te maken voor ontwikkelaars, bedrijven en de eindgebruikers van die bedrijven".

Dit valt op te maken uit de eerste berichtgeving en de website die nu online staat.

C=, ook wel uitgesproken als C-equals, maakt een goed punt: de liquiditeit in het lighting netwerk is erg belangrijk. Vaak is dit het probleem áls een betaling niet succesvol aankomt bij de ontvanger.

Om dat aan te pakken "zal c= infrastructuur bouwen met behulp van de bitcoin die het aan het netwerk verbindt, zodat bedrijven en wallets hun lightning-transacties betrouwbaarder kunnen maken."

“Het exploiteren van een node op het lightning netwerk draait om connecties; c= biedt node-eigenaren waardevolle verbindingen met lightning."

"Via de LSP van c= kan elk bedrijf of individu met een lightning node efficiënter worden en zijn lightning-transacties uitvoeren met minimale inspanning en investeringen, zonder afhankelijk te zijn van een tussenpersoon om hun bitcoin te bewaren."

LSP

Daar komt dus eindelijk een bekendere term uit de hoge hoed: LSP. Dit staat voor Liquiditeit Service Provider. Of eigenlijk zal c= dus fungeren als een partij die hun eigen bitcoin aanbiedt ín deze secundaire laag bovenop bitcoin. Via APi's kunnen ontwikkelaars op een simpele manier inpluggen op een goed geconnect netwerk.

Nick Slaney is de directeur van c=, en hij vertelt:

"We zijn blij om de bitcoin uit onze schatkist voor lightning te gebruiken en ons bedrijf op een wederzijds voordelige manier te laten groeien."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan