Bedrijf van Jack Dorsey verdiende $217 miljoen met zijn bitcoin investering

Block heeft 1,7 miljard dollar (~1,6 miljard euro) aan bitcointransacties verwerkt in het afgelopen eerste kwartaal van 2022. Dat maakt de Amerikaanse betaalverwerker, waarvan Jack Dorsey medeoprichter is, bekend. Deze transacties verlopen via de Cash App, waarmee je bitcoin kunt kopen en verkopen via je bank.

Bitcoin via Cash App

De resultaten van Block, voorheen bekend als Square, vielen enigszins tegen, want de omzet bedroeg 3,96 miljard dollar, terwijl analisten een omzet van 4,1 miljard dollar hadden verwacht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zonder de inkomsten (commissies) uit bitcointransacties was de omzet 2,23 miljard dollar en dat cijfer betekent een omzetstijging van 44% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. De betaalverwerkingstak blijft dus wel doorgroeien, maar de bitcointak wordt steeds belangrijker.

Cash App genereerde 1,73 miljard dollar aan bitcoin betalingen, wat tot een brutowinst van 43 miljoen dollar leidde. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal van 2021 verwerkt Block 1,96 miljard dollar aan bitcointransacties en was de winst voor belastingen $46 miljoen.

Het beursgenoteerde bedrijf heeft boekhoudkundig niet afgewaardeerd op haar bitcoinbezit ondanks de koersschommelingen. Per 31 maart 2022 heeft de onderneming 366 miljoen dollar aan bitcoin op de balans staan. De originele investering bedroeg 149 miljoen dollar.

Naar eigen zeggen hebben aan het einde van het kwartaal (eind maart) ruim 10 miljoen accounts ooit bitcoin gekocht via de Cash App.

Ontwikkeling

Block is op allerlei wijzen bezig om de ontwikkeling van bitcointechnologie te bevorderen onder de bezielende leiding van Jack Dorsey, de afgezwaaide topman van Twitter. Ze ontwikkelen onder meer een gereedschapskist voor lightning ontwikkelaars om toepassingen daarop te ontwerpen.

Gebruikers van Cash App kunnen hun salaris laten omzetten in bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.