BlockFi heeft $227 miljoen bij bank die in de problemen zit

BlockFi heeft $227 miljoen aan onverzekerde fondsen bij Silicon Valley Bank (SVB), wat in strijd kan zijn met Amerikaanse faillissementswetgeving, volgens een faillissementsdocument dat op vrijdag is ingediend.

Dit geld niet verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), die doorgaans een verzekering van $250.000 per rekeningcategorie biedt. Dat meldt The Block. Dat was een klein voordeel geweest, want het gaat dus om een veel hoger bedrijf.

Op vrijdagochtend werd Silicon Valley Bank gesloten door een Californische toezichthouder nadat investeerders en klanten begonnen met het opnemen van geld. BlockFi is saemn met veel andere techbedrijven slachtoffer van de bankrun op Silicon Valley Bank. Het is nu de vraag of het mogelijk is eend eel van de miljoenen nog terug te krijgen.

Eerder dit jaar waarschuwde de Amerikaanse toezichthouder BlockFi dat het mogelijk niet aan de regelgeving voldeed. BlockFi zei dat het bewijs van naleving zou leveren, maar de toezichthouder zei dat dit nog niet was gebeurd op het moment dat de FDIC controle over SVB overnam.

BlockFi heeft in november faillissementsbescherming aangevraagd en heeft crediteuren zoals FTX US en de Securities and Exchange Commission.

De bank heeft in een balansoverzicht aangegeven dat de beleggingen in het geldmarktfonds niet als deposito worden beschouwd, niet verzekerd zijn door de FDIC, niet zijn gegarandeerd door de bank en in waarde kunnen dalen.

Het feit dat het geld niet verzekerd is, kan problematisch zijn voor de beleggers die hun geld bij BlockFi hebben ondergebracht en kan de faillissementsprocedure nog ingewikkelder maken.

BlockFi had ook voor $1,2 miljard blootstelling aan FTX. BlockFi en FTX hadden een grotere relatie dan eerder gedacht. BlockFi had in totaal meer dan $1,2 miljard aan bezittingen die worden gekoppeld aan FTX en Alameda Research.

Lees meer over:
AmerikaBlockFimisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...