Bloomberg-Analist Waarschuwt Voor “Lelijke Fase” Voor Bitcoin En Crypto’s

Het kan wel eens een bearish tweede helft van het jaar worden voor bitcoin en de rest van de cryptomarkt. Dat stelt Mike McGlone, senior macrostrateeg bij Bloomberg Intelligence.

McGlone zegt dat risicovolle activa zoals aandelen en crypto in de komende maanden goedkoop kunnen worden, omdat hij denkt dat er een economische recessie op komst is. Volgens de macrostrateeg is de Federal Reserve nog steeds op weg om de rentetarieven te verhogen, wat volgens hem een negatieve invloed heeft op de prestaties van bitcoin en andere cryptocurrency's.

“Risicoactiva kunnen in recessies qua waarde flink gaan dalen. Het kat-en-muisspel tussen de aantrekkende aandelenmarkt en waakzame centrale banken kan juist een obstakel vormen voor risicovolle activa. Crypto's behoren tot de meest risicovolle, en het onvermogen van de Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) om in 2023 boven het hoogtepunt van 2018 te blijven, kan een goede reden hebben: de Fed is nog steeds aan het verkrappen.

De BGCI volgt de prestaties van de grootste crypto-activa in dollartermen. Volgens McGlone voorspelt het Bloomberg Economics-team een "lelijke" tweede helft voor crypto's en aandelen.

“De onderstaande grafiek laat een zeldzame divergentie zien, waarbij de Nasdaq 100 Stock Index hoger doorbreekt en de BGCI daalt (Q2). Federale fondsenfutures in één jaar (FF13) zijn een liquiditeitsmeter, het toevoegen van stijgende rentestijgingsverwachtingen aan een stijgende aandelenmarkt kan een plafond vormen voor cryptoprijzen. De BGCI is in 2023 met ongeveer 50% gestegen tot 1 juni en de Nasdaq met 30%, maar er kunnen vanwege een komende recessie verschuivingen optreden, waardoor prijzen van risicovolle activa weer gaat dalen".

Bloomberg-Analist Waarschuwt Voor
Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...