Britse bank stelt maximaal bedrag in voor stortingen naar Binance

De Britse Natwest Group heeft een limiet gezet op het bedrag dat klanten per dag naar cryptobeurzen kunnen sturen. Ook Binance valt onder de groep bitcoin exchanges die daarmee potentieel handelsvolume mislopen.

Limiet op stortingen

De reden achter deze restricties is de toenemende bezorgdheid over scams en fraude, vertelt de woordvoerder van Natwest aan Reuters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tijdelijke limiet is gericht op een aantal beurzen en bedrijven die werken met digitale activa, zo vertelt hij. Het maximale bedrag varieert per platform. Meestal gaat het om enkele duizenden ponden.

De limieten worden opgelegd door een van de grootste binnenlandse geldschieters van Groot-Brittannië. Natwest is een staatsbedrijf dat bankdiensten en verzekeringen levert aan haar klanten.

“We hebben een hoog aantal oplichtingen rondom investeringen in cryptocurrency’s gezien. Ze waren gericht op onze klanten in zowel retail als de zakelijke sector, en dan met name via social media.”

“Om onze klanten te beschermen tegen de criminelen die deze platforms exploiteren, verlagen we tijdelijk het maximale dagelijkse bedrag dat ze naar cryptobeurzen kunnen sturen. Ook blokkeren we betalingen richting een klein aantal bedrijven waar we een bijzonder hoog niveau van fraude-gerelateerde schade zien.”

Tegenslagen voor Binance

Binance heeft niet gereageerd op de berichtgeving. De beurs heeft de laatste tijd te maken gehad met een aantal tegenslagen. De financiële waakhond van Groot-Brittannië zei vorige week dat Binance geen gereguleerde activiteiten mag uitvoeren, en waarschuwde consumenten over het platform.

De Financial Conduct Authority (FCA) gaf geen reden voor deze plotselinge waarschuwing, maar vertelde Reuters wel dat Binance medio mei zijn aanvraag voor een registratie heeft ingetrokken.

Sindsdien zijn de derivaten op de beurs zijn niet meer toegankelijk voor Britten. Ook stopte Binance onlangs met het accepteren van iDeal betalingen én ook die van de Britse pond.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!