Britse centrale bankier wil Tether laten reguleren als bank

The Bank of England vindt dat stablecoins zoals Tether aan dezelfde regels als de dollar en de euro onderhevig moeten zijn, zo meldt persbureau Reuters.

Bank of England over reguleren stablecoins

Stablecoins zijn cryptocurrency’s waarvan de waarde gedekt is door voornamelijk dollars of andere assets. De voordelen van een stablecoins: transacties zijn sneller en goedkoper dan met ‘normaal’ geld zoals de dollar of de euro. Handelaren kunnen hierin ‘vluchten’ zodra de koers snel omlaag duikelt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beurzen zoals Binance, Coinbase en Bitstamp hebben diverse stablecoins in hun arsenaal, want dat is gunstig voor de liquiditeit van een beurs. Zodra de koers omhoog schiet, willen handelaren ineens kopen en dan wil je als beurs niet zonder stabiele munten zitten.

Marktleider Tether (USDT) is een belangrijke gateway munt voor de Chinese en Aziatische markt, die afhankelijk zijn van over the counter desks en offshore beurzen om bitcoin te kunnen kopen.

Er is nu voor ruim 100 miljard dollar aan stablecoins op de markt.

In de ogen van bestuurder Andrew Bailey van de Britse centrale bank is vanwege het groeiende gebruik van deze munten regulering op zijn plaats. ‘Het is belangrijk dat we de juiste, lastige vragen stellen op het gebied van nieuwe vormen van geld’.

Het is algemeen bekend dat het Verenigd Koninkrijk ook een digitale variant van de pond voorbereidt, door sommigen al ‘Britcoin’ genoemd. Overheden zijn wakker geschrokken toen Facebook in juni 2019 haar Libra munt aankondigde, een munt die dit jaar nog enkele pilots gaat draaien op diverse markten.

In de ogen van de Bank of England moet de financiële stabiliteit niet in het gevaar komen, een stokpaard van centrale banken. Om dat te voorkomen zijn er meer regels nodig dan nu het geval is. Bailey zegt daarover:

‘Stablecoins die als geld worden gebruikt, moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als commercieel bankgeld, ook wel bekend als bankdeposito’s’. Uitgevers van stablecoins moeten daarom voldoen aan dezelfde kapitaal – en liquiditeitseisen als banken en andere financiële instellingen. Ook het instellen van een depositieverzekering behoort tot die eisen.

Een van de uitgevers is Tether Inc. die nu elk kwartaal met een rapportage komen om transparantie te geven over hun financiële situatie.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer