Britse jongen (17) opgepakt met $2,7 miljoen aan bitcoin

De Britse politie heeft $2,7 miljoen aan bitcoin (BTC) in beslag genomen bij een 17-jarige jongen. Het boefje wist zijn fortuin te stelen met behulp van een nepwebsite.

Volgens de politie uit Lincolnshire was er spraken van ‘geavanceerde cyberfraude’. De identiteit van de jongen blijft onbekend vanwege privacyregels in Engeland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Websites

De dief bouwde in 2020 een website dat veel leek op Love2Shop, een website waar je cadeaukaarten en vouchers kunt kopen. Je raadt het al: mensen die op de namaakwebsite wat kochten kregen niet waar ze voor kwamen.

“Mensen werden gedupeerd door op zijn website te klikken omdat ze dachten dat ze op officiële site waren”, zegt Sam Skinner, officier van justitie in de zaak.

De politie vond in totaal 48 bitcoin en een aantal andere cryptocurrency’s op de computer van de jongen. Daarnaast had hij een database van 12.000 creditcardnummers, evenals 197 PayPal-accounts.

Hij kreeg een straf van 12 maanden in de vorm van een rehabilitatiebevel. Hij krijgt een medewerker toegewezen die advies geeft om volgende misstappen in de toekomst te voorkomen.

Rechter Catarina Knight gaf aan dat als de dadermeerderjarig was hij de gevangenis in zou moeten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...