Britse overheid wil nieuwe regels voor crypto's

Britse overheid wil nieuwe regels voor crypto's

De Britse regering komt waarschijnlijk met nieuwe regels om crypto activa te reguleren. De overheid wil meer controle uitoefenen op de industrie, ook op bedrijven die buiten het Verenigd Koninkrijk zijn gereguleerd, zo meldt de Financial Times.

De Financial Conduct Authority gaat monitoren hoe cryptobedrijven te werk gaan en zichzelf promoten. Nieuwe bevoegdheden voor deze financiële toezichthouder komen bovenop een stuk wetgeving dat al voor goedkeuring bij het parlement klaarligt.

Deze Financial Services and Markets Bill is ontworpen om de Britse financiële sector na de Brexit vorm te geven en bevat ook omschrijvingen over stablecoins en crypto-activa.

Bedrijven en ondernemers op het eiland pleiten al langer voor een uitgebreidere set aan regels. vergelijkbaar met de Markets in Crypto-assets (MiCA)-wet van de Europese Unie of enkele van de verschillende plannen die in de Verenigde Staten de revue zijn gepasseerd. In plaats daarvan geeft Groot-Brittannië de voorkeur aan een gefragmenteerde aanpak van stapsgewijze veranderingen, en dat leidt tot frustraties.

Volgens Ian Taylor, uitvoerend directeur van branchevereniging CryptoUK, zijn Britse wetgevers er niet in was geslaagd een goed regelgevend kader voor cryptohandelsplatforms en dienstverleners te ontwerpen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties