BTC Koers update: kan Bitcoin doorbreken naar $66.000? Dit is de uitdaging

444 totale weergaven
|

De Bitcoin koers fluctueert tussen $58.000 en $62.000, met de mogelijkheid om naar $66.000 te stijgen.
Maar volgens analisten zijn er obstakels die de koers omlaag kunnen duwen.

Bitcoin blijft in een zijwaartse markt hangen

De Bitcoin koers bevindt zich al geruime tijd in een zijwaartse markt, zonder duidelijke beweging omhoog of omlaag. Sinds de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers, die hoger waren dan verwacht, heeft Bitcoin te maken met stevige verkoopdruk. De koers zakte kort onder de $60.000 maar veerde snel terug naar rond de $61.000. Ondanks dit herstel blijft de munt binnen de smalle marge tussen $58.000 en $62.000 schommelen.

Legendarische handelaar Peter Brandt voorspelt dat Bitcoin maar liefst 75% zou kunnen dalen als de prijs deze zijwaartse beweging niet snel doorbreekt. Hij wijst op het feit dat Bitcoin al 30 weken geen nieuwe all-time high heeft bereikt. In eerdere marktsituaties leidde zo’n lange periode zonder duidelijke beweging vaak tot een flinke koersdaling.

Weerstand op $62.000 als sleutel voor verdere groei

Technische analyse laat zien dat $62.000 een cruciaal weerstandsniveau is. Elke keer dat Bitcoin deze grens benadert, stuit het op sterke verkoopdruk.
Dit wijst erop dat veel handelaren hun winst nemen zodra de prijs dit punt nadert, wat verdere groei belemmert. Een dubbelbodempatroon op de prijsgrafiek suggereert echter dat, mocht de weerstand worden doorbroken, de koers zou kunnen stijgen tot $66.000 of meer.

Een doorbraak boven deze $62.000-grens zou waarschijnlijk een bullish signaal zijn, wat extra kopers zou kunnen aantrekken. Dit zou een nieuwe rally in gang kunnen zetten, waarbij de prijs zelfs hoger zou kunnen stijgen dan het verwachte $66.000-niveau. Maar mocht deze doorbraak uitblijven, dan blijft er een risico dat Bitcoin verder terugvalt naar $57.000 of zelfs lager.

Langetermijnvooruitzichten: bullrun of crash?

Ondanks de huidige onzekerheid blijven sommige analisten optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin.
Een analyse van CryptoQuant wijst erop dat we mogelijk nog steeds in een bullmarkt zitten, vergelijkbaar met eerdere cycli in 2013 en 2020. Bovendien kan de wereldwijde macro-economische situatie, met name de renteverlagingen van centrale banken, op de lange termijn zorgen voor een herstel van de liquiditeit in de markten. Dit kan tegen 2025 leiden tot aanzienlijke prijsstijgingen.

Toch is voorzichtigheid geboden, vooral omdat het huidige prijsniveau rond $62.000 een cruciale test is voor de toekomst van Bitcoin. Als dit niveau niet doorbroken wordt, bestaat het risico van een verdere daling, wat een potentieel einde zou kunnen betekenen van de huidige bullrun.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts.
Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...