Bullish of bearish? Analisten worden het niet eens over bitcoin

DonAlt vergaarde met name in 2022 naam en faam door vrijwel exact de bodem van de bearmarkt te voorspellen op 15.500 dollar. Vervolgens slaagde hij erin om de volledige run naar 30.000 dollar mee te pakken, waarop hij besloot een deel van zijn bitcoin weer te verkopen. Op dit moment wacht hij op een beslissing van bitcoin, dat volgens hem qua koers in een soort limbo zit momenteel.

Diepere correctie in aantocht?

Als je het aan de analist vraagt, dan is er op dit moment een diepere correctie in aantocht voor bitcoin. Dit baseert hij op het feit dat bitcoin is afgewezen rond de koers van 30.000 dollar en om die reden waarschijnlijk verder zal zakken,

"We hebben een behoorlijk goede week gehad, die jammer genoeg - zeer waarschijnlijk - zal eindigen als een bearish hertest van de limbo-zone. Er is sprake van een maximale risico-beloning verhouding voor shorts hier, maar ik zou wachten totdat het weer bullish is", aldus DonAlt.

Als de analist omlaag kijkt, dan ligt zijn focus vooral op de koers van 20.000 dollar. Op het macro-vlak is de analist nog altijd bullish. Hiermee bedoelen we niet macro in de zin van de economie, maar macro als in de lange termijn visie voor bitcoin.

"De maandgrafiek zou zelfs met een koers van 20.000 dollar nog bullish zijn. Dus als je niets geeft om een daling, dan is het niet zo zinvol om nu te verkopen", aldus DonAlt.

Dave the Wave is voorzichtig

Hoewel Dave the Wave er in principe van overtuigd is dat bitcoin de bodem heeft gezien in november 2022, kun je er volgens hem nooit zeker van zijn in een markt als deze. Dat is een wijsheid waar wij ons na jaren van ervaring met bitcoin wel bij kunnen aansluiten.

Op basis van technische analyse kun je een hoop roepen en voorspellen over bitcoin, maar het is altijd lastig en vooral gevaarlijk om in zekerheden te praten.

"Ja, ik kan me voorstellen dat de bitcoin bodem nog moet komen en dat is waarom we onze posities hedgen (verzekeren)", aldus Dave the Wave.

"Maar we kunnen er ook 'vertrouwen' (geen zekerheid) in hebben dat de bodem gebaseerd is op een lange termijn trend, wat de reden is voor onze lange termijn kernpositie in bitcoin. Taalgebruik is belangrijk", zo sluit de analist zijn verhaal met een paar wijze woorden af.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....