Bullish signaal voor Bitcoin koers: Investeerders halen $728 miljoen van exchanges
Bitcoin ziet een strategische accumulatie te midden van marktonzekerheid.
Ondanks dat de prijs van Bitcoin onlangs aanzienlijk is gedaald, wat zorgen baart onder de kortetermijnhandelaren, lijkten langetermijnbezitters juist te profiteren van deze daling. Hoewel Bitcoin onder een belangrijk ondersteuningsniveau is gezakt, laten on-chain gegevens een stijging in accumulatieactiviteit zien, waarbij afgelopen week meer dan $728 miljoen aan Bitcoin uit exchanges is gehaald.
Grote Bitcoin opnames uit crypto-exchanges
Een on-chain analyse door IntoTheBlock, een groot crypto-analyseplatform, benadrukt een belangrijke trend: langetermijnbezitters kopen meer Bitcoin tijdens deze prijsdaling:
Bitcoin experienced $728 million in withdrawals from exchanges this week, while addresses holding between 100 and 1,000 BTC continued to accumulate, even as prices declined. pic.twitter.com/VK8uCbP0E0
— IntoTheBlock (@intotheblock) September 6, 2024
Dit vertegenwoordigt een aanzienlijk volume dat van exchanges wordt gehaald, wat aangeeft dat beleggers hun bezit voor de lange termijn veiligstellen. Bovendien laten de cijfers van IntoTheBlock een negatieve nettostroom zien van $220,6 miljoen over de afgelopen zeven dagen, wat betekent dat er meer Bitcoin de exchanges heeft verlaten dan dat er binnen is gekomen.
Deze accumulatietrend wordt voornamelijk veroorzaakt door wallets die tussen de 100 en 1.000 BTC bezitten, wat erop wijst dat grootschalige investeerders strategisch aan het accumuleren zijn, ondanks de recente marktdalingen.
Impact van de opnames op BTC
Maar heeft dit een positieve impact op BTC? Als Bitcoin van de exchanges wordt gehaald, is dit over het algemeen een goed voorteken voor het toekomstige prijspotentieel van het activum. De logica hierachter is dat naarmate er minder Bitcoins beschikbaar zijn op exchanges, het aanbod schaarser wordt. Dit zou kunnen leiden tot prijsstijgingen als de vraag stijgt.
Ondanks dat grote beleggers accumuleren, weerspiegelt de trend niet het algemene marktsentiment. De Bitcoin koers staat nog steeds onder druk en heeft moeite om boven de belangrijkste niveaus te blijven. Augustus was een uitdagende maand voor Bitcoin, waarbij de token een negatieve prijsprestatie boekte en in de loop van de maand met 8,6% daalde.
De vooruitzichten zijn gemengd. Dit komt voornamelijk doordat de accumulatietrend door grote beleggers mogelijk niet voldoende is om te compenseren voor de bredere marktzorgen.
Gemengd sentiment
In tegenstelling tot de accumulatietrend is er ook een andere belangrijke ontwikkeling gaande op de markt: de uitstroom van geld uit Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s, vooral in de Verenigde Staten, zijn getuige geweest van een daling van de instroom, waarbij vorige week $169,97 miljoen werd opgenomen.
Dit was de achtste opeenvolgende dag van uitstroom, wat het bearish sentiment onder institutionele beleggers onderstreept. Verder duidt de uitstroom erop dat institutionele beleggers voorzichtiger worden en mogelijk anticiperen op verdere prijsdalingen.
Het afnemende vertrouwen in Bitcoin ETF’s compliceert de vooruitzichten van de markt, aangezien de producten een sleutelrol spelen bij de institutionele acceptatie en liquiditeit van Bitcoin.
Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers?
Maar wat kunnen we dan precies verwachten? Op het moment van schrijven blijft Bitcoin het risico lopen op verdere neerwaartse bewegingen. Terwijl langetermijnbeleggers deze kans aangrijpen om meer Bitcoin te kopen en het circulerende aanbod op de exchanges te verminderen, blijft het marktsentiment op de markt termijn onzeker.
De aanhoudende uitstroom uit ETF’s, gecombineerd met prijsstrijd, suggereert dat het herstel van Bitcoin langer kan duren dan verwacht.