Goedemorgen Bitcoin: legendarisch stukje geschiedenis van bitcoin verkocht voor $1 miljoen

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Legendarisch ‘Buy Bitcoin’ papier verkoopt voor $1 miljoen

Een geel papiertje met de tekst “Buy Bitcoin” dat in 2017 op een foto verscheen achter de toenmalige voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, is voor 16 bitcoin (ruim 1 miljoen dollar) verkocht. De koper identificeert zich als “Justin” of “Squirrekkywrath” en won de veiling die gedurende één week draaide op het platform Scarce City.

Het papiertje werd aan Justin gegeven door Christian Langalis, de man die het inmiddels legendarische werk destijds omhoog hield tijdens een hoorzitting bij de House Financial Services Committee in juli 2017.

Langalis werd na het omhooghouden van het stukje papier uit de zaal gezet. Niet omdat hij iets over bitcoin schreef, maar omdat het überhaupt verboden is om dingen omhoog te houden tijdens deze hoorzittingen.

Braziliaanse megabank Nubank start met opnames cryptovaluta

De Braziliaanse megabank Nubank start met de mogelijkheid om cryptovaluta op te nemen van het platform, of om ze te storten in je account. Het gaat om bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en solana (SOL).

In een officieel bericht op de website van Nubank deelt het bedrijf dat klanten hiermee “cryptoassets” zouden kunnen verzenden en ontvangen vanuit hun wallet. De bank maakte in december vorig jaar voor het eerst haar plannen bekend om opnames mogelijk te maken. Nu is deze dienst dus live.

15.000 brokers mogen via Morgan Stanley bitcoin ETF’s aanbevelen

Nieuwe berichtgeving van Morgan Stanley geeft te kennen dat de bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) serieus mogen worden onderzocht. Het bedrijf is naar verluidt van plan om zijn 15.000 brokers goedkeuring te geven om de fondsen aan klanten aan te bieden. Daarbij gebruikt men zelfs het woord “aanmoedigen”.

Twee senior managers deelden inzichten over de plannen van het bedrijf om ‘guardrails’ op te zetten voor aankopen. Het bedrijf wil daarbij wel regels opstellen voor risicotoleranties en investeringslimieten. Ook komt er een limiet op de handelsfrequentie voor de bitcoinfondsen.

Hoewel geen van de leidinggevenden het exacte datum geeft voor de uitvoering van dit nieuwe beleid, verklaren de leidinggevenden het volgende:

“We gaan ervoor zorgen dat we er heel voorzichtig mee zijn. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen er toegang toe heeft. We willen het gewoon op een gecontroleerde manier doen.”

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...