Canadees bedrijf zet in op Bitcoin ETF en dient verzoek in

Opnieuw heeft een Canadees bedrijf een aanvraag ingediend voor een Bitcoin exchange traded fund (ETF). Eerder deze maand diende Arxnovum Investments al een verzoek in, deze keer is het Accelerate Financial.

Bitcoin ETF Canada

Accelerate Financial Technologies heeft ingediend voor een zogenoemd voorlopig prospectus bij Canadese effectentoezichthouders. Het bedrijf wil Bitcoin toegankelijker maken voor investeerders met hun Accelerate Bitcoin ETF (ABTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de aankondiging staat dat ze het financieel product wil aanbieden in zowel Amerikaanse als Canadese dollars. Het plan is dat het bedrijf de ABTC-aandelen aan de Toronto Stock Exchange (TSX) zal noteren. Maar ze moeten dan wel voldoen aan de vereisten van deze beurs en ook de toezichthouder. Zo ver is het nog niet:

“De TSX heeft de aanvraag van ABTC nog niet goedgekeurd. Er is ook géén garantie dat de TSX de aanvraag goedkeurt.”

Het doel van een ETF is relatief simpel: investeerders kunnen middels dit product meedoen met de prijsbewegingen van BTC, zonder het zelf ook te hoeven aanschaffen. Interessant voor partijen die toch liever vasthouden aan traditionele beleggingen zoals een ETF.

Canada

Oprichter en CEO van Accelerate Financial, Julian Klymochko, vertelt dat hij ernaar uitkijkt om beleggers blootstelling te kunnen bieden aan Bitcoin. De best presterende activa van de laatste jaren, geniet ook de afgelopen maanden enorm aan interesse.

“Bitcoin is één van de best presterende activaklassen op basis van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar en 10 jaar, zowel absoluut als ook gecorrigeerd met risico’s.”

Het is niet het eerste financiële product zoals deze uit Canada. Eerder lanceerde vermogensbeheerder 3iQ een ETF. Deze is niet niet alleen in Canada beschikbaar, maar ook in Gibraltar.

Halverwege januari was er dus ook al een andere partij die een verzoek indiende. Het ging om de Canadese fondsbeheerder Arxnovum.

Andere aanvragen

Ook in de Verenigde Staten is de toezichthouder druk met het beoordelen van twee voorstellen. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) buigt zich momenteel over ETF’s van VanEck en ook van Valkyrie.

Voor de VS lijkt het echter een stuk moeilijker te zijn om een goedgekeurde ETF te krijgen. Zo zijn in het verleden al negen eerdere verzoeken afgewezen door de SEC. ETF-kenner Cathie Wood en CEO van het bekende investeringsfonds Ark Investments Management denkt dat het nog wel even kan duren.

“Toezichthouder SEC gaat een bitcoin ETF pas goedkeuren als ze zich comfortabel voelt met de markt”.

Ze denkt zelfs dat de SEC pas overstag gaat als Bitcoin in totaal $2,000 miljard waard is. De waarde van één bitcoin moet daarvoor eerst de $100.000 bereiken.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
ETF