Capitulatie miners nog niet voorbij, Core Scientific verkocht in augustus 1.100 bitcoin

Niet lang geleden handelde bitcoin weer op 25.000 dollar en kwam de euforie langzaam terug in de markt. Hoe anders is dat vandaag, nadat de bitcoin koers weer onder de 19.000 dollar is gevallen en daarmee ook de miners weer stevig onder druk komen.

Capitulatie miners nog niet voorbij

Tijdens de laatste opleving van de bitcoin koers kwamen er veel berichten voorbij dat de capitulatie voor bitcoin miners ten einde zou zijn. Dat is goed nieuws, want als miners capitularen, betekent het dat ze hun bitcoin-reserves moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit doen ze uiteraard alleen op de momenten als de koers het al zwaar heeft, waardoor die extra verkoopdruk soms het laatste zetje kan zijn om bitcoin de afgrond in te duwen. Met de nieuwe correcties komt dit gevaar weer terug.

Het in Texas gevestigde Core Scientific is een voorbeeld van een miner die ook in augustus enorme hoeveelheden bitcoin moesten verkopen. In augustus produceerde Core Scientific 1.334 bitcoin en moest het er 1.125 verkopen om in leven te blijven. Met die verkoop haalde het ongeveer 25,9 miljoen dollar op.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Core Scientific afscheid moet nemen van een grote hoeveelheid bitcoin. In juni van dit jaar, op het moment dat bitcoin de lokale bodem van 17.600 dollar bereikte, moest Core Scientific de moeilijke beslissing nemen om 7.000 bitcoin te verkopen voor ongeveer 167 miljoen dollar.

Overigens is er niet alleen maar slecht nieuws voor Core Scientific. De hashrate van het bedrijf is namelijk wel flink uitgebreid in augustus. Aan de ene kant moeten ze verkopen om de boel draaiende te houden, maar aan de andere kant zijn ze flink aan het uitbreiden.

In augustus heeft Core Scientific meer dan 25.000 nieuwe ASIC-servers gelanceerd die de totale hashrate van het bedrijf op meer dan 21 exahash per seconde brengen. Daarmee behoort het bedrijf echt tot de reuzen van de industrie. Wat dat betreft is het een slechte zaak dat zij zoveel bitcoin moeten verkopen om de zaak te redden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....