CDP en Intesa Sanpaolo geven €25M digital bonds uit op Polygon

1045 totale weergaven

De Italiaanse staatsbank Cassa Depositi e Prestiti (CDP) heeft in samenwerking met Intesa Sanpaolo een digitale bonds van € 25 miljoen uitgegeven op de Polygon blockchain. Deze baanbrekende uitgifte maakt deel uit van het initiatief van de Europese Centrale Bank (ECB) om blockchain te onderzoeken voor de afwikkeling van fiatgeld op groothandelsniveau.

Betekenis van de uitgifte van de digital bonds

De bonds van €25 miljoen, met een looptijd van vier maanden en een vaste coupon van 3,63% per jaar, maakt deel uit van de experimenten van de ECB om blockchain te onderzoeken voor groothandelstransacties.

Betalingen werden gefaciliteerd met behulp van de TIPS Hash Link-oplossing van de Bank of Italy, die een brug slaat tussen blockchains en traditionele betalingssystemen.

?

Regelgevend kader

Deze uitgifte is de eerste onder de Italiaanse wet “Fintech decreet”, die de directe uitgifte van digitale effecten zonder centrale effectenbewaarinstellingen toestaat. CDP trad zowel op als de Market DLT Operator als de Digital Register Manager, die een logboek bijhield van effectenbezitters.

Technologische en financiële implicaties

Het gebruik van blockchain bij de uitgifte van bonds biedt aanzienlijke operationele voordelen, zoals snellere en transparantere transactieafwikkelingen.

De betrokkenheid van Intesa Sanpaolo onderstreept de groeiende interesse onder grote financiële instellingen in blockchaintechnologie voor efficiëntie en automatisering in financiële markten.

Verklaringen van belangrijke spelers

Fabio Massoli, CDP’s directeur Administratie, Financiën, Controle en Duurzaamheid, benadrukte de transactie als een cruciaal moment voor innovatie op de kapitaalmarkt.

Niccolò Bardoscia van Intesa Sanpaolo benadrukte het transformatieve potentieel van publieke blockchains voor financiële instellingen.

Samenvatting

Deze uitgifte van digital bonds op de Polygon blockchain vertegenwoordigt een belangrijke vooruitgang in de adoptie van blockchaintechnologie binnen de traditionele financiële sector, schept een precedent voor toekomstige digitale effecten en verbetert de marktefficiëntie en -transparantie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....