Celsius mag $7,4 miljoen aan coupons voor Bitmain verkopen

Een rechter in New York heeft Celsius toestemming gegeven om coupons te verkopen voor mining bedrijf Bitmain.

Verkoop kortingsbonnen

Celsius is verwikkeld in een complexe faillissementsprocedure. Het cryptoleenbedrijf probeert middels een herstructurering het financiële plaatje weer recht te breien om hun schuldeisers af te betalen.

Een van de manieren is door coupons te verkopen, om daarmee meer liquiditeit vrij te krijgen.

Het bedrijf, dat in juli vorig jaar faillissement aanvroeg, schatte eerder in dat de activa $7,4 miljoen zouden kunnen opbrengen op secundaire markten. Met coupons kunnen gebruikers korting krijgen op hun aankopen bij Bitmain.

Bitmain is de fabrikant van de Antminer-serie miningrigs. Celsius had ook een miningtak en dus heeft het schijnbaar coupons gekregen voor toekomstige afnames. Nu ze daar het geld niet voor hebben, zit het met de kortingscodes in de maag.

De coupons geven voor een beperkte periode een korting van maar liefst 10% tot 30% op aankopen bij Bitmain. De faillissementsrechter bepaalt nu dat de coupons mogen worden doorverkocht aan geïnteresseerden.

Een commissie die de schuldeisers van Celsius vertegenwoordigt moet wel goedkeuring geven voor de individuele afnemers, zei faillissementsrechter Martin Glenn. .

Nog meer geldpotjes

Het gaat overigens puur om de coupons. Glenn deelt mee dat zijn uitspraak geen betrekking heeft op een verzoek om Bitmain-credits te verkopen. Deze credits kan een klant opbouwen naar mate het producten afneemt van het bedrijf. Naar schatting zijn de credits van Celsius nog eens $7 miljoen waard.

Eerder deze week werkte Celsius de plannen uit om zijn (nog beschikbare) activa te reorganiseren en te verkopen. Zo wil het meer liquide middelen krijgen om uit te keren aan schuldeisers. Met dezelfde manier proberen ze miljoenen dollars terug te vorderen van de voormalig baas.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws