Celsius wil $210 miljoen teruggeven aan klanten

Celsius wil $210 miljoen teruggeven aan 58.300 klanten. De kredietverstrekker ging eerder dit jaar hard onderuit.

Het bedrijf heeft miljoenen klanten die niet meer bij hun geld kunnen. Ook zijn er een aantal grote partijen gedupeerd. Investeerders kunnen bijvoorbeeld zwaaien naar $439 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om klantenfondsen in de categorie van ‘custody’. Volgens Celsius is dit een hele andere categorie dan hun andere vermogen. Klanten van de kredietverstrekker maakte gebruik van verschillende diensten.

Naast de opslag (custody) zit het pijnpunt met name bij alle andere verdienmiddelen. Klanten die de ‘Earn’ en ‘Borrow’ dienst gebruikte moeten sowieso nog wachten op hun geld. Bij laatstgenoemde diensten werden mooie rentes en dus winsten beloofd. In de praktijk kan momenteel niemand meer bij het geld dat is ingelegd.

Celsius is van mening dat assets die puur voor opslag werden vastgehouden (dus daarna niet uitgeleend en doorgestuurd) terug moeten vloeien naar hun klanten. Het gaat om een juridische discussie: van wie is het geld dat Celsius opslaat?

Het lijkt op een reactie van Celsius op een rechtszaak eerder deze week. Boze klanten eisen hun geld terug, met dezelfde argumenten als Celsius dus.

Het bedrijf is verwikkeld in een ingewikkeld proces. Celsius vroeg in juli faillissementsbescherming aan na het stopzetten van alle opnames in juni. Het gevolg laat zich raden: radeloze klanten. Het bedrijf staat op knappen maar het lijkt er op dat zij in ieder geval een deel van hun klanten tevreden wil houden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...