Centrale bank Korea: ‘Bitcoin heeft géén intrinsieke waarde’

Lee Ju-yeol, bestuurder bij de Bank of Korea heeft zich nogal sceptisch geuit over bitcoin en andere cryptocurrency’s, zo bericht Cointelegraph. Opmerkelijk, want Zuid-Korea staat bekend als een bitcoingek land.

Centrale bank Zuid-Korea over Bitcoin

Volgens Lee hebben cryptovaluta géén intrinsieke waarde en is er een grote correctie aanstaande. Zo vertelt Lee aan een lokaal nieuwsbureau dat het lastig is de prijs te voorspellen maar dat hij veel volatiliteit verwacht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de huidige bullrun is de totale marktwaarde door de 1.000 miljard dollar geschoten. Volgens Lee ligt de oorzaak bij buitensporige inflatie. Daarnaast is er ook groeiende interesse bij instanties en een grote aankoop van $1.5 miljard dollar van Tesla.

Lee licht toe:

“De digitale assets zagen een stevige uptrend in een korte periode. Ik zou zeggen dat institutionele beleggers die Bitcoin gebruiken als hedge hierin een rol spelen”.

Centrale, digitale bankmunten

Ondanks dat Lee ervan overtuigd is dat digitale valuta geen intrinsieke waarde heeft. is hij zelf bezig met de ontwikkeling van een centrale, digitale bankmunt. Internationaal bekend als Central Bank Digital Currency (CBDC).

Dat is een digitale munt uitgegeven via blockchaintechnologie, maar volledig in beheer van de centrale bank. “De bank is bijna klaar met het ontwerpen van de technologieën die nodig zijn voor een bank gecontroleerde digitale munt”, aldus Lee.

Lee heeft een soort gelijk gekregen, sinds gister ondergaat Bitcoin een correctie. Al zijn er veel Bitcoiners en technische analisten die het een gezonde correctie vinden, denkt Janet Yellen er anders over.

De kersverse minister van Financiën van de VS vindt Bitcoin een inefficiënte manier om waarde te verplaatsen.

Bitcoiners denken daar compleet anders over, zeker nu de FUD rondom Tether is opgelost.

Lees meer over:
Zuid-Korea