CEO Binance: “Niemand kan Bitcoin uit de lucht halen”

Het is reeds onmogelijk voor één entiteit om bitcoin uit de lucht te halen, zo laat CZ, de CEO van Binance weten tijdens Consensus 2021. “De technologie en het concept zit in de hoofden van 500 miljoen mensen, dat kun je niet wissen,” aldus CZ.

Vechten tegen bitcoin is volgens hem hetzelfde als het weigeren van het businessmodel van Amazon in de jaren negentig van de vorige eeuw. “Bitcoin is er niet om de traditionele financiële wereld overbodig te maken, maar om mensen de vrijheid van geld te bieden,” zo gaat CZ verder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opmerkingen CZ komen op kritiek punt voor Binance

De claims van CZ over bitcoin komen op het moment dat Binance, zijn exchange, onder verscherpt toezicht van meerdere overheden is komen te staan. De industrie is populairder dan ooit en dat betekent automatisch dat de grote jongens onder een vergrootglas komen te liggen.

Het zijn niet alleen wetgevers in de Verenigde Staten, maar overheidsorganisaties van over de hele wereld die hun vragen hebben over Binance. Het meest bijzondere aan de exchange van de excentrieke CEO is misschien wel dat het geen officiële vestigingsplaats of hoofdkwartier op de wereld heeft.

CZ geeft verder aan dat zijn bedrijf niet de intentie heeft om overheden te bevechten. “We zijn niet tegen overheden. Ons voornaamste punt is dat de regels voor de industrie nog niet in alle gevallen duidelijk zijn. Er zijn veel grijze gebieden,” aldus de CEO van Binance.

Wist je trouwens dat deze zelfde directeur in 2019 nog opperde om een aantal bitcoin transacties terug te draaien na een hack van zijn platform?

Binance blijft een bijzonder bedrijf

Hoewel we bij Bitcoin Magazine geen fan zijn van altcoins en Binance natuurlijk een eigen coin heeft en bekend staat als shitcoin-casino, blijft het een bijzonder bedrijf. Je zou denken dat ze al heel lang meegaan, maar de exchange bestaat pas sinds 2017.

Neem bijvoorbeeld de indrukwekkende financiële cijfers. In december 2020 kwam naar buiten dat Binance het jaar verwachtte af te sluiten met een winst van tussen de 800 en 1000 miljoen dollar. Niet verkeerd voor een bedrijf dat pas vier jaar bestaat.

Die indrukwekkende groei en het grote aantal gebruikers zorgt er nu voor dat de exchange het wat lastig heeft met enkele overheden. Al lijken CZ en het juridische team zich daar weinig zorgen over te maken.

Lees meer over:
BinanceBinance Coin

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....